RMoldova/Comisia Electorală Centrală a validat rezultatele primului tur şi a stabilit data celui de-al doilea tur

RMoldova/Comisia Electorală Centrală a validat rezultatele primului tur şi a stabilit data celui de-al doilea tur

Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a validat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat pe 1 noiembrie. Întrucât niciunul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puţin jumătate dintre voturile alegătorilor, conform prevederilor legale a fost stabilită desfăşurarea turului doi, ce va avea loc pe 15 noiembrie 2020, informează miercuri presa de la Chişinău.

Miercuri, CEC a aprobat textul şi modelul buletinului de vot pentru turul doi şi a dispus începerea tipăririi acestora.

Al doilea tur de scrutin se organizează pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute în primul tur, după cum urmează: Sandu Maia, desemnată de Partidul Politic "Partidul Acţiune şi Solidaritate"; Dodon Igor, candidat independent.

Totodată, Comisia a decis şi majorarea tirajului buletinelor de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidenţial pentru cele 139 secţii din afara ţării, la un total de 671.500, dintre care 583.100 în limba română şi 88.400 în limba rusă.

După finalizarea procesării a 2143 de procese verbale, rezultatele preliminare arată că Maia Sandu a întrunit în primul tur al scrutinului prezidenţial 36.16% din voturi, iar Igor Dodon s-a poziţionat pe locul doi, cu 32.61%. Pe locul trei s-a clasat Renato Usatîi cu 16.90% din voturile exprimate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”