Robert F Kennedy Jr. candidează la alegerile prezidenţiale americane din 2024

Robert F Kennedy Jr. candidează la alegerile prezidenţiale americane din 2024

Robert F. Kennedy Jr., în vârstă de 69 de ani, membru al celebrei dinastii politice americane şi un militant de seamă al mişcării antivaccin, şi-a depus actele pentru a candida la alegerile prezidenţiale din 2024 în SUA, relatează joi dpa.

Robert F. Kennedy Jr se înscrie în cursa electorală. Foto EPA EFE (Arhivă)

Kennedy Jr. va încerca să obţină nominalizarea democraţilor la preşedinţie , potrivit unei declaraţii depuse miercuri la Comisia Electorală Federală a SUA, scrie Agerpres.

Preşedintele în exerciţiu Joe Biden (80 de ani) nu şi-a anunţat încă în mod oficial intenţia de a candida din nou în 2024, dar se aşteaptă ca el să-şi anunţe candidatura pentru al doilea mandat.

Kennedy Jr. este nepotul preşedintelui John F. Kennedy şi fiul senatorului Robert F. Kennedy, ambii asasinaţi în timp ce se aflau în funcţie.

Avocat specializat în protecţia mediului, Kennedy Jr. este de două decenii un susţinător fervent al teoriilor conspiraţiei împotriva vaccinării şi a fost propulsat în prim-plan în timpul pandemiei de COVID-19.

El este acum al doilea concurent oficial la Casa Albă dintre democraţi. La începutul lunii martie, scriitoarea Marianne Williamson, în vârstă de 70 de ani, şi-a anunţat intrarea în cursă.

În tabăra republicană, pe lângă fostul preşedinte Donald Trump şi-au anunţat candidaturile pentru obţinerea nominalizării în vederea scrutinului din 2024 ex-ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, antreprenorul Vivek Ramaswamy şi fostul guvernator al statului Arkansas, Asa Hutchinson.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...