Robert Kennedy Jr., nepotul lui „JFK”, candidat la preşedinţia SUA în 2024 VIDEO

Robert Kennedy Jr., nepotul lui „JFK”, candidat la preşedinţia SUA în 2024 VIDEO

Controversatul Robert Kennedy Jr., nepotul preşedintelui american „JFK” asasinat în 1963, a anunţat miercuri că este candidat la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024, relatează AFP.

FOTO: EPA-EFE

„Îmi anunţ candidatura la învestitura democrată”, a afirmat sexagenarul, ale cărui şanse de reuşită sunt limitate, în faţa susţinătorilor săi din Boston, potrivit Agerpres.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului ministru democrat al Justiţiei şi candidat la preşedinţie Robert Kennedy, care a fost asasinat în 1968, dar şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, asasinat cu cinci ani înainte.

Avocat specializat pe probleme de mediu, el este cunoscut încă din 2005 pentru propagarea unor teorii ale conspiraţiei privind vaccinurile, legând în special autismul de una dintre componentele unor vaccinuri.

La mitingul, desfăşurat în statul Massachusetts - fieful familiei Kennedy - Robert Kennedy Jr. s-a angajat să „elimine diviziunile” care afectează Statele Unite, spunând în cele din urmă „adevărul poporului american”.

Robert Kennedy Jr. este unul dintre puţinii candidaţi care s-au alăturat oficial taberei democrate, aşteptând decizia preşedintelui Joe Biden. În vârstă de 80 de ani, liderul de la Casa Albă susţine că intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă intrarea în campanie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...