Robert Negoiţă propune ca preşedinţii de CA-uri ale societăţilor Primăriei să ia indemnizaţia numai dacă vin la serviciu

Robert Negoiţă propune ca preşedinţii de CA-uri ale societăţilor Primăriei să ia indemnizaţia numai dacă vin la serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, propune Consiliului Local să adopte, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre potrivit căruia preşedinţii de Consilii de Administraţie (CA) ale companiilor autorităţii locale iau indemnizaţia de 12.000 lei net lunar numai dacă vin la muncă.

Conform proiectului, începând din 1 noiembrie, membrii consiliilor de administraţie ale societăţilor la care Primăria sectorului 3 este autoritate publică tutelară beneficiază de următoarele indemnizaţii fixe lunare:

- pentru activitatea desfăşurată zilnic, minim 8 ore pe zi, în timpul programului de lucru aplicabil la nivelul societăţii, preşedintele consiliului de administraţie beneficiază de o indemnizaţie netă lunară în cuantum de 12.000 de lei, precum şi de celelalte beneficii legale aplicabile salariaţilor;

- ceilalţi membri ai consiliului de administraţie beneficiază individual de o indemnizaţie netă lunară în cuantum egal cu 15% din indemnizaţia netă lunară a preşedintelui consiliului de administraţie.

În situaţia în care CA-ul a delegat activitatea conducerii societăţii unuia sau mai multor directori, membrii consiliului de administraţie, inclusiv preşedintele, beneficiază individual de o indemnizaţie netă lunară de 1.800 de lei.

"Consider că, pentru a primi indemnizaţia de 12.000 lei net/lună, preşedintele consiliului de administraţie trebuie să fie prezent activ la sediul societăţii", prevede referatul de aprobare semnat de primarul Robert Negoiţă.

Documentul citat aminteşte că valoarea indemnizaţiei preşedintelui CA şi remuneraţia celorlalţi membri ai CA a fost stabilită de Consiliul Local, plata acestor indemnizaţii fiind condiţionată de "participarea administratorului la toate întâlnirile necesare ale Consiliului de Administraţie".

Cu toate că în contractele de mandat sub prevăzute obligaţii precum cea de a-şi desfăşura activitatea la sediul social al societăţii, în practică s-a constatat că aceştia, în mod special preşedintele consiliului de administraţie, vin ocazional în societate, în condiţiile în care CA nu a delegat conducerea societăţii unuia sau mai multor directori, mai relevă sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 The Times / România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală