Robert Sighiartău: Dacă ar fi să aleg între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, aș alege PMP

Robert Sighiartău: Dacă ar fi să aleg între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, aș alege PMP

În cadrul emisiunii „Tu votezi, România!”, de pe postul național TVR1, moderată de Ionuț Cristache, cei doi candidați la Camera Deputaților, Robert Sighiartău (din partea PNL Bistrița) și Robert Turcescu (din partea PMP Brașov), au fost chestionați despre motivele care-i determină să candideze pentru a obține noi mandate în Parlamentul României.

Robert Turcescu a subliniat că își dorește să ajungă la guvernare într-o majoritate cu PNL-ul. De asemenea, liberalul Robert Sighiartău (foto sus) a spus că și în prezent PNL e „împreună” cu PMP iar acesta „nu e un secret pentru nimeni”.  Dacă ar fi să aleagă între a guverna cu PMP sau cu USR, liberalul Sighiartăru ar alege PMP, formațiunea care are „aceleași valori creștin-democrate” ca și PNL-ul.

„Am fost în minoritate mai bine de 3 ani. În actualul mandat n-am făcut decât să ne luptăm cu guverne toxice, ticăloase, să ne străduim să menținem lucrurile în limitele normalității. În viitorul mandat, sper ca PMP să devină parte dintr-o majoritate guvernamentală solidă. Fiind în opoziție atâta amar de vreme, inițiativele noastre nu au fost adoptate/promulgate. Într-un viitor mandat, sper să ducem cu adevărat lucrurile spre drumul cel bun. (…) Da, eu văd PMP la guvernare. Suntem un partid cu resurse extrem de valoroase, atât pentru guvernarea centrală cât și pentru cea locală”, a explicat reprezentantul PMP, Robert Turcescu (foto jos), când a fost întrebat despre motivul care-l determină să cadideze pentru un nou mandat.

Secretar general al PNL și candidatul organizației județene Bistrița pentru un al doilea mandat de deputat, Robert Sighiartău a subliniat că românii ar trebui să știe că, în acest moment, PNL împrună cu PMP dețin doar 27% din Parlament, situație care nu le asigură posibilitatea de a adopta inițiativele legislative dorite.

„Vreau să candidez pentru un nou mandat ca să fac viața mai bună semenilor mei. Nu este un slogan. În ce mă privește am reușit să trec 4 legi cu mare impact pentru români (…) În viitorul meu mandat, voi avea de partea mea și guvernul și sper o majoritate parlamentară. (…) Da, ne-am propus să rămânem la guvernare. Eu vreau cu Robert Turcescu…de altfel, nu e un secret că suntem împreună și în prezent. PMP, la fel ca PNL, se află în familia europeană PPE (Partidului Popular European – n.red). Avem aceleași valori creștin-democrate. Românii trebuie să știe că, în acest moment, PMP și PNL dețin doar 27% din Parlament, motiv pentru care nu s-au putut face schimbări structurale, deși ne-am dorit”, a explicat Sighiartău.

La întrebarea: „dacă ați avea de ales între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, pe cine ați alege?”, liberalul Robert Sighiartău a răspuns deschis: „Așa cum am spus deja, mă simt mai apropiat de partidul din aceeași familie europeană”.

La întrebarea: Ce le promiteți românilor?

Robert Turcescu, PMP, a răspuns: „Promit să nu fur!”

Robert Sighiartău, PNL, a răspuns: „Promit să apăr și să promovez instituția Familiei!”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...