Roberta Metsola: „În prima jumătate a lui 2023 ar trebui ca România să adere la Schengen: este dreptul României, nu un cadou“

Roberta Metsola: „În prima jumătate a lui 2023 ar trebui ca România să adere la Schengen: este dreptul României, nu un cadou“

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a spus la Digi24 că România ar trebui să intre în Spațiul Schengen în prima jumătate a anului viitor.

Roberta Metsola FOTO EPA EFE

Roberta Metsola le-a transmis românilor să privească dincolo de momentul din 8 decembrie, când Austria a votat împotriva României. „Să privim la 2023 cu optimism, să privim cu speranță la o decizie pozitivă”. Ea a adăugat că intrarea în Spațiul Schengen este „un drept al românilor”, nu un cadou.

„Decât să speculăm ce țară a blocat altă țară, haideți să căutăm unitatea pentru a convinge pe toată lumea că România și-a făcut partea ei, iar acu și Europa trebuie să-și facă partea ei”, a spus șefa Parlamentului European.

„Vreau să mă asigur că în 2023 vom reuși, pentru că nu avem alternativă. În 2024 sunt alegeri europene. Care va fi mesajul nostru pentru cetățenii europeni din România? Votați pentru Parlamentul European, casa democrației. Responsabilitatea mea este să conving, dar și să livrez. Și cred că este momentul ca România să intre în Schengen. În prima jumătate a anului 2023 ar trebui ca România să adere la Schengen”, a continuat ea la Digi 24 .

Președinta Parlamentului European a fost primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis și s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu.

Marţi, 20 decembrie, Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului „ Împreună suntem Europa”, organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei