Roboțica fabricată de Arabia Saudită poartă hijab și nu vorbește despre sex și politică. Robotul Muhammed al saudiților a fost acuzat de agresiune sexuală VIDEO

Roboțica fabricată de Arabia Saudită poartă hijab și nu vorbește despre sex și politică. Robotul Muhammed al saudiților a fost acuzat de agresiune sexuală VIDEO

Arabia Saudită a prezentat publicului un robot umanoid feminin care, programat să nu discute despre sex sau politică, deoarece acest lucru este ilegal conform legii Sharia.

Sarah este fabricată după criteriile stricte din Arabia Saudită FOTO captură X

Evenimentul a avut loc la câteva săptămâni după ce robotul masculin al Arabiei Saudite a atins o femeie, arată Daily Mail .

Arabia Saudită are acum o pereche de roboți umanoizi masculin și feminin a căror inteligență artificială este codată să fie aliniată cultural cu valorile națiunii.

La doar câteva săptămâni după ce robotul masculin, Muhammed, a atins posteriorul unei femei la evenimentul de prezentare, creatorul său a dezvăluit că versiunea feminină, Sarah, a fost programată să refuze conversațiile despre sex sau politică.

Discutarea oricărui subiect deschis este ilegală pentru femeile saudite reale, conform legii Sharia.

Sarah „știe că este o fată, are 25 de ani, are 1,62 m înălțime și poartă haine saudite,” potrivit CEO-ului companiei cu sediul în Riyadh, QSS AI & Robots.

CEO-ul Elie Metri a declarat că omologul lui Sarah, Muhammed, a fost doar stângaci.

În timp ce oamenii vorbesc, își mișcă mâinile,” a spus Metri. „Nu suntem manechine. Este la fel și pentru un robot”.

La fel ca Muhammed, care este îmbrăcat în haine tradiționale saudite, Sarah poartă o abaya tradițională, o rochie modestă lungă, și un hijab - ambele simboluri ale pietății islamice.

Metri s-a lăudat că Sara vorbește atât engleza, cât și araba, și că inteligența artificială a modelului său mare de limbaj (LLM) care îi conferă abilități de conversație nu „se bazează pe bibliotecile altora, nici măcar pe ChatGPT”.

Această abordare unică, potrivit site-ului de știri Asharq Al Awsat, înseamnă că Sarah poate detecta și înțelege o varietate de dialecte saudite diferite.

Ar trebui să fie drăguță, să nu vorbească politică, să nu vorbească despre sex,” a declarat Metri pentru Business Insider, „pentru că suntem în Arabia Saudită.”

Cu toate că cei doi roboți umanoizi pot fi produsul unor piese interne și muncă tehnică saudită - și poartă sigla „Made in Saudi” a națiunii - amândoi au fost fabricați și programați în parteneriat cu firma belgiană Zorabotics.

Robot programat după legea Sharia

Munca firmei de tehnologie europene se poate vedea și în robotul bipedal Nao V6 de 23 de inci, conceput pentru a fi „un asistent personal programabil”.

Tommy Deblieck, Co-CEO al Zorarobotics, a declarat reporterilor că obiectivul pentru ambii roboți, Sarah și Muhammed, este de a-i face compatibili cu o serie de senzori inteligenți de la terțe părți, dispozitive portabile și alte dispozitive „Internet of Things” (IoT) de pe piață.

Interacționând cu oamenii printr-un sistem de microfoane, camere și abilitățile lor de chatbot AI, ambii roboți umanoizi de gen de la QSS ar putea să acționeze apoi ca punct de contact al unei persoane cu o gamă de dispozitive inteligente în viața lor reală, nu diferit de un paznic sau asistent personal tradițional.

Executivul flamand a insinuat că partenerii săi QSS din Riyadh plănuiesc să „dezvolte o lume virtuală saudită în care 'Sarah' joacă un rol central,” probabil legat de proiectul emblematic al țării, NEOM.

Cu toate că au fost câteva eforturi de modernizare în ultimii ani, sistemul legal al Arabiei Saudite se bazează încă pe legea religioasă Sharia, derivată din învățăturile islamului vechi de secole.

Rezultatele pot fi adesea brutale, în special în ceea ce privește aprobarea pedepsei capitale de către Sharia, 29 de persoane fiind deja executate în acest an. Cel puțin șapte dintre execuțiile din acest an au fost decapitări.

Femeile sunt afectate în mod special de sistemul legal strict și de gen, care le poate pedepsi pentru participarea la activism politic sau discuțiile despre sex în public.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?