Robu: Blamarea corporațiilor transnaționale, o atitudine iresponsabilă; să vină la Timișoara, unde vor fi sprijinite

Robu: Blamarea corporațiilor transnaționale, o atitudine iresponsabilă; să vină la Timișoara, unde vor fi sprijinite

Primarul Nicolae Robu (PNL) a declarat, vineri, că blamarea corporațiilor transnaționale este ''iresponsabilă'' și face apel la toate companiile străine care vor să investească în România să vină la Timișoara, unde vor primi tot sprijinul legal, cu condiția să nu fie poluante.

''Mi se pare o atitudine iresponsabilă aceea prin care sunt blamate corporațiile transnaționale. (...). Vreau să vin cu un mesaj foarte clar către toți investitorii potențiali, să ignore toate semnalele care probabil că ajung și la ei (...) și să vină în Timișoara. Le garantez că vor fi foarte bine primiți și să țină seama că nicio companie importantă nu a dat faliment în Timișoara și nu a părăsit orașul. (...). Activitățile au continuat mereu ascendent, inclusiv în perioada de criză acută'', a afirmat Nicolae Robu, într-o conferință de presă.

Potrivit edilului, în Timișoara este încurajat capitalul străin, iar municipalitatea ajută cu tot ce poate implantarea de obiective industriale în oraș, punând doar o condiție: să nu se producă poluare.

Edilul a subliniat că Timișoara nu ar fi avut dezvoltarea actuală fără toată această pleiadă de mari companii care oferă zeci de mii de locuri de muncă bune și foarte bune, care ''nu au venit omorând, ele, vreo companie românească, ci au venit pe un teren pe care era loc pentru ele''.

''Din păcate, alții, aflați la putere imediat după Revoluție, au dus o politică prin care și cele moștenite de la comunism, care ar fi putut fi viabile, au ajuns falimentare. De când sunt primar, am sprijinit cu tot ce am putut, în cadrul legal existent, orice investiții în Timișoara, punând condiția să nu aducă poluare. Sunt foarte fericit când avem de-a face cu investiții de capital românesc, dar mă bucur la fel și când sunt investiții de capital străin'', a mai afirmat Nicolae Robu.

AGERPRES / (A — autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Rozătoarele României