Rod Stewart a închiriat una dintre locuinţele sale unei familii de refugiaţi ucraineni

Rod Stewart a închiriat una dintre locuinţele sale unei familii de refugiaţi ucraineni

Cântăreţul Rod Stewart a declarat că se foloseşte de „puterea” oferită de titlul lui de Sir pentru a-i ajuta pe oamenii din jur, după ce a închiriat una dintre reşedinţele sale unei familii compuse din şapte refugiaţi ucraineni, informează DPA marţi.

Foto Getty Images

Artistul spune că, de obicei, preferă ca toate acţiunile lui de caritate să rămână discrete, însă speră că anunţul pe care l-a făcut public să inspire alte persoane să îi ajute pe oamenii aflaţi în situaţii dificile, potrivit Agerpres.

Rod Stewart, care a primit din partea casei regale britanice titlul de Sir - acordat bărbaţilor recompensaţi cu Ordinului Imperiului Britanic -, i-a ajutat pe doi refugiaţi ucraineni, Rostilsav şi Olena, şi pe cei cinci copii ai lor, plătindu-le chiria şi facturile asociate proprietăţii sale din Berkshire pentru cel puţin un an, a dezvăluit tabloidul The Mirror.

Aceşti refugiaţi din Ucraina, care au ajuns în Regatul Unit fără să vorbească limba engleză, sunt „minunaţi şi politicoşi” şi totodată „foarte recunoscători”, a declarat Rod Stewart.

„Ei mă fac să îmi doresc să ajut mai mult. Mă gândesc să cumpăr acum o altă casă şi să aduc aici mai mulţi oameni”, a dezvăluit starul britanic pentru The Mirror.

„De obicei, prefer ca toate acţiunile mele de caritate să rămână discrete şi să le fac pur şi simplu. Dar, de această dată, mi-am spus aşa: «Eu sunt Cavaler, am primit acest titlu datorită lucrurilor pe care le-am făcut în viaţă şi datorită acţiunilor de caritate pe care le-am realizat de-a lungul anilor». Însă asta a fost în trecut. Vreau să fiu văzut în timp ce fac ceva nou. Sunt Cavaler, ar trebui să-mi folosesc puterea pe care o am pentru a face ceva benefic pentru oameni. Sunt sigur că dacă există oameni care văd ceea ce fac eu acum, unii dintre ei vor proceda şi ei la fel”, a adăugat celebrul cântăreţ britanic.

Potrivit The Mirror, Rod Stewart şi soţia lui, Penny Lancaster, au luat decizia de a ajuta acea familie de refugiaţi după ce au urmărit la televizor ştirile despre războiul din Ucraina.

De asemenea, Rod Stewart a umplut trei camioane cu provizii pentru refugiaţi şi le-a trimis în Ucraina, înainte de a folosi aceleaşi vehicule pentru a transporta 16 persoane din Ucraina, în siguranţă, la Berlin.

El a fost pus ulterior în contact cu Rostislav şi familia lui, precum şi cu alţi refugiaţi ucraineni, cărora le-a oferit apoi locuri de muncă.

Luna viitoare, Rod Stewart va începe o serie de concerte pe stadioane din Regatul Unit, urmând să cânte în oraşe precum Nottingham, Aberdeen, Glasgow, Belfast, Londra, Birmingham şi Manchester.

Starul britanic a dezvăluit pentru The Mirror că intenţionează să vorbească pe scenă despre războiul din Ucraina în timpul acestui turneu şi că va dedica noile sale concerte Ucrainei şi poporului ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro