Rogozin, ameninţări fără precedent la adresa „românilor răzbunători” şi a „bulgarilor fricoşi” cu racheta nucleară Satan 2 | VIDEO

Rogozin, ameninţări fără precedent la adresa „românilor răzbunători” şi a „bulgarilor fricoşi” cu racheta nucleară Satan 2 | VIDEO

Lavrov urma să se întâlnească la Belgrad cu preşedintele sârb Aleksandar Vučić, cu omologul său Nikola Selakovic şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirije. Ministrul rus de Externe este vizat din 25 februarie, la o zi de la declanşarea invaziei din Ucraina, de măsurile restrictive ale Uniunii Europene, la fel ca preşedintele rus Vladimir Putin.

Conform ziarului sârb Vecernje Novosti, ţările est-europene vecine Serbiei care au hotărât să închidă spaţiul aerian sunt: Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

În mesajul publicat pe Twitter , Rogozin ameninţă şi România cu rachetele nucleare Sarmat (Satan 2).

„De ce este bună SARMAT? (n.red. noua rachetă a Moscovei, numită „Satan 2” în terminologia NATO) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoşi, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea şi altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.

Ministrul rus de Externe, constrâns să-şi anuleze vizita în Serbia după ce trei ţări au închis spaţiul aerian pentru avionul său

Mesajul liderului programului spaţial rusesc vine în contextul în care vizita pe care Lavrov urma să o facă luni şi marţi în Serbia a fost anulată, trei dintre vecinii sârbilor, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, refuzând să lase avionul său să le utilizeze spaţiul aerian, conform The Guardian şi BBC.

Anularea vizitei a fost confirmată de un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus, care a afirmat pentru Interfax: „Diplomaţia noastră încă nu stăpâneşte teleportarea”.

Hotărârea Bulgariei, Macedoniei de Nord şi Muntenegrului vine ca urmare a interdicţiei cu privire la utilizarea spaţiului aerian din pricina ofensivei militare a Rusiei în Ucraina. Serbia îşi păstrează în continuare statutul de ţară prietenă cu Rusia, astfel că nu s-a alăturat măsurilor restrictive hotărâte de Uniunea Europeană şi Marea Britanie pentru ruşi. UE şi britanicii au închis spaţiul lor aerian pentru avioanele ruseşti, inclusiv pentru avioanele private ale oligarhilor.

Lavorv acuza cu o zi în urmă, în pregătirea vizitei sale în Serbia, Occidentul că duce o „ politică criminală” în Balcani , în special în Bosnia-Herţegovina şi în Kosovo, conform EFE. De asemenea, el a învinovăţit Uniunea Europeană că „incită” Kosovo, aşa cum „ a incitat” şi Kievul.

Ce este „Satan 2”, cu care Rogozin îi ameninţă pe „românii răzbunători”

Rachetele urmează să fie produse în oraşul siberian Krasnoyarsk, afirma Dmitri Rogozin pentru agenţia de presă Interfax.

Rusia a informat în 20 aprilie că şi-a testat cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, despre care Vladimir Putin spunea că este „o armă unică”: „Îi va face pe duşmanii Rusiei să reflecteze”.

Preşedintele rus a apărut la posturile de televiziune în timp ce îi era comunicat de către armată că racheta a fost lansată cu succes de la Plesetk, în nord-vestul ţării, şi a lovit ţinte în peninsula Kamaceatka, în estul îndepărtat.

„Vă felicit pentru lansarea cu succes a rachetei balistice intercontinentale Sarmat. Este un eveniment semnificativ în dezvoltarea unor sisteme de arme promiţătoare pentru armata rusă (...)

Sistemul are cele mai înalte caracteristici tactice şi tehnice şi este capabil să depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are corespondenţi în lume şi nu va mai avea mult timp", a declarat preşedintele Rusiei.

Putin a mai afirmat că „această armă cu adevărat unică" va consolida potenţialul de luptă al Armatei Roşii şi că „va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva ameninţărilor externe şi va da de gândit celor care, în isteria unei retorici frenetice, încearcă să ne ameninţe ţara”.

Racheta balistică intercontinentală RS-28 Sarmat este în dezvoltare în Rusia încă din anul 2009 şi mai este cunoscută şi ca SATAN 2.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale