RoMAFIA! Cum blochează Voiculescu de aproape cinci ani vânzarea de către ANAF a turnului Grivco şi a fostului sediu Antena 3

RoMAFIA! Cum blochează Voiculescu de aproape cinci ani vânzarea de către ANAF a turnului Grivco şi a fostului sediu Antena 3

RoMAFIA! Cum blochează Voiculescu de aproape cinci ani vânzarea de către ANAF a turnului Grivco şi a fostului sediu Antena 3. Fiscul nu a reuşit nici acum, după aproape 5 ani de la pronunţarea sentinţei definitive din dosarul ICA, să vândă sau să folosească cumva (să reutilizeze social) terenul şi clădirile din Băneasa confiscate de la mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, dezvăluie  G4Media.ro .

 Antena Grup a reuşit a doua oară să blocheze vânzarea la licitaţie a fostelor sedii Grivco şi Antena 3, prin mai multe acţiuni în Justiţie.

De exemplu, în cazul turnului Grivco, Antena Grup a cerut anularea procesului verbal de evaluare a imobilului la valoarea de 76,25 milioane de lei, adică aproape 16 milioane de euro. Pe 26 martie 2019, Curtea de apel Bucureşti (CAB) a declinat procesul la Tribunal.

La Tribunal, contestaţia a primit termen abia pe 26 septembrie 2019.

În paralel, în noiembrie 2018, un alt complet al CAB a suspendat efectele proceselor verbale de evaluare a imobilului „până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea celor două acte, ce formează obiectul dosarului nr.7586/2/2018”.

Între timp, Antena Grup revendică şi faptul că ar avea drept de preemţiune (întâietate) la cumpărarea imobilului, când va fi vândut de Fisc la licitaţie.

Antena Grup a reuşit să anuleze prima evaluare, din 2015, a imobilelor. Atunci, Antenele au invocat că nu a fost şi un reprezentant al trustului în comisia de evaluare.

Doar aproape 9 milioane de euro din 60 au fost recuperate până acum de Fisc

 G4Media.ro arăta în ianuarie că ANAF a reuşit să recupereze abia 8,7 milioane de euro din totalul de peste 60 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinţa defintivă de condamnare.

Voiculescu a fost găsit vinovat pentru privatizarea frauduloasă a fostului Institut de cercetări alimentare (ICA). El a pus mâna pe terenuri şi clădiri în valoare de 60 de milioane de euro plătind doar 100.000 de euro. Voiculescu a fost condamnat la 10 de închisoare cu executare. A fost încarcerat în august 2014 şi eliberat în iulie 2017.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria