RoMAFIA Fiul lui Gabriel Oprea a fost angajat pe ascuns timp de o lună la Ministerul Agriculturii/ SURSE: Oprea credea că așa se maturizează!

RoMAFIA Fiul lui Gabriel Oprea a fost angajat pe ascuns timp de o lună la Ministerul Agriculturii/ SURSE: Oprea credea că așa se maturizează!

RoMAFIA Fiul lui Gabriel Oprea a fost angajat pe ascuns timp de o lună la Ministerul Agriculturii/ SURSE: Oprea credea că așa se maturizează!

Fiul fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost angajat temporar pe perioada lunii mai la ministerul agriculturii, după ce la începutul anului a încercat să se angajeze fără succes la același minister, au declarat pentru G4Media.ro surse din minister confirmate de un răspus oficial.

Gabriel Marin Oprea (23 de ani) s-a ocupat, teoretic, de activități ce au ținut de asigurarea Președinției Consiliului UE de către România. Potrivit surselor G4Media.ro, tătăl lui Oprea jr a dorit să-și angajeze fiul la minister în încercarea de a-și maturiza fiul, un obișnuit al cluburilor și aparițiilor mondene.

”În perioada 01 mai – 01 iulie 2019, domnul Gabriel Marin Oprea a fost angajat temporar al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, îndeplinind activități specifice privind organizarea de evenimente pe perioada asigurării de către România a Președinției Consiliului UE și implementarea strategiei de organizare comună a pieței conform regulamentelor europene și cadrului legislativ național”, se arată într-un răspuns transmis G4Media.ro de ministerul agriculturii.

Oprea jr. a lucrat în baza unui contract pe perioadă determinată, prin urmare nu are statut de funcționar public și nu a depus declarații de avere și de interese. Ministrul agriculturii, Petre Daea, nu a răspuns întrebărilor transmise de G4Media.ro.

La începutul anului, fiul generalului Gabriel Oprea a încercat să se angajeze la Ministerul Agriculturii. După ce presa a relatat despre concursul unde s-a înscris Oprea jr., concursul a fost anulat și postul blocat.

Totuși, Oprea jr a reușit să se angajeze două luni mai târziu, dar nu în urma unui concurs, ci pe baza unui contract pe perioadă determinată.

Maturizare pe bani publici

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii au declarat pentru G4Media.ro că Gabriel Marin Oprea nu prea venea la muncă. Potrivit acestora, Gabriel Oprea dorea ca fiul său să se se maturizeze și să aibă un serviciu cu program.

”A fost angajat pe pile, venea când voia și pleca cu mult timp înainte de terminarea programului. Lucra direct cu secretarul general din minister, Constantin Ilie Aprodu, și el un apropiat al lui Gabriel Oprea”, ne-a explicat o sursă din ministerul Agriculturii.

Aceeași sursă ne-a explicat și motivul pentru care Gabriel Marin Oprea ar fi fost angajat pe un post unde salariul lunar era aproape de o mie de euro.

”Ne era vorba de bani, Gabriel Oprea credea că așa se maturizează fiul său, un copil crescut cu totul la dispoziție. Credea că așa mai renunță la fete, cluburi și mașini. Asta spuneau chiar apropiații secretarului general Ilie Aprodu, care știau de la acesta. Este haios, dar ăsta este adevărul. Gabriel Oprea își maturizează fiul pe bani și funcții publice. Funcție care putea fi ocupată de un copil cu adevărat muncitor, care avea nevoie de un salariu ca să-și plătească lunar chiria”, a declarat o sursă din minister.

Concursul ar fi fost cu dedicație

În februarie, Gabriel Marin Oprea a trecut de prima probă la un concurs de angajare la Ministerul Agriculturii, potrivit informațiilor prezentate de minister și consultate atunci de G4Media.ro. El a încercat să ocupe un post la Autoritatea Competentă pentru Acreditarea Agențiilor de Plăți și a Organismului Coordonator din cadrul Ministerului Agriculturii.

Oprea jr. a trecut atunci de proba dosarului de înscriere, iar după examenul scris, concursul a fost anulat și postul înghețat. Concursul pentru postul de consilier debutant trebuia încheia printr-un interviu cu o comisie specializată din ministerul condus de Petre Daea.

„După relatările din presă, angajaților din minister le-a fost frică să-l ajute pe Oprea jr la concursul scris, așa că postul a fost blocat și concursul anulat. Nu a mai fost reluat niciodată, semn că acel post era cu dedicație”, ne-a mai explicat sursa din minister.

Gabriel Marin Oprea nu a putut fi contactat pentru a explica ce atribuții a avut la Ministerul Agriculturii. Nici tatăl său, Gabriel Oprea, nu răspunde la întrebările transmise.

Conform datelor primite de la surse din minister, secretarul general Ilie Aprodu ar încerca să-l angajeze pe Oprea jr. într-un post permanent.

Pasionat de lux

Fiul fostului vicepremier este cunoscut în cercurile mondene din București pentru prezentările de modă ca manechin al creatoarei de modă Adina Buzatu, dar și pentru aparițiile în cluburile de lux.

În vârstă de aproape 23 de ani, Gabriel Oprea jr. a fost student la o facultate a Universității Româno-Americane.

Potrivit BN24.ro, Gabriel Oprea jr. a primit cadou de la tatăl său la împlinirea vârstei de 19 ani un autoturism Audi S7 Matrix de de 100.000 de euro, automobil cu care tânărul posta fotografii pe contul său de Instagram.

În 2015, proaspăt student, Oprea jr. a intrat și în politică, fiind instalat de tatăl său la șefia organizației de tineret din Sectorul 1 al UNPR, partid condus de Gabriel Oprea, potrivit Epoch Times.

Gabriel Marin Oprea a primit de la tatăl său, prin donație, o vilă din cartierul Cotroceni, conform declarațiilor de avere ale fostului vicepremier.

Donația a avut loc înainte ca procurorii DNA să instituie sechestrele asigurătorii în vederea recuperării pagubelor din dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

În 2018, Cancan l-a surprins pe Oprea jr la un club din Mamaia într-un Mercedes de lux și purtând un ceas estimat la 30.000 de dolari.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?