RoMAFIA. Un fost deputat PDSR și o avocată judecată și achitată pentru corupție sunt propuși de CSM pentru a fi numiți judecători

RoMAFIA. Un fost deputat PDSR și o avocată judecată și achitată pentru corupție sunt propuși de CSM pentru a fi numiți judecători

RoMAFIA. Un fost deputat PDSR și o avocată judecată și achitată pentru corupție sunt propuși de CSM pentru a fi numiți judecători. Un fost deputat PDSR si o avocata care a fost judecata pentru fapte de coruptie, achitata de Inalta Curte, sunt propusi de CSM pentru a fi numiti judecatori la Tribunalul Ilfov, relatează Ziare.com.

Sectia pentru judecatori a CSM i-a inaintat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, 12 propuneri de numire in functia de judecator, dupa un concurs de admitere directa in magistratura.

Potrivit Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica, avocatii, notarii, consilierii juridici, politisti, grefieri sau executorii judecatoresti cu studii superioare juridice etc pot fi numiti in magistratura daca au o vechime de specialitate de cel putin 5 ani. Concursul de admitere este organizat de CSM prin Institutul National al Magistraturii.

Pe lista celor 12 propuneri se afla si fostul deputat PDSR de Olt, Victor-Stefan Achimescu si avocata Claudia Gherbovan Silinescu.

Lista cu toate propunerile de pe site-ul CSM:

Scor strans in CSM

Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de numire in functia de judecator la Tribunalul Ilfov a lui Victor-Stefan Achimescu, incepand cu data de 1 iunie 2019.

Cinci judecatori din CSM au votat pentru aceasta numire, iar patru au fost impotriva.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Victor-Stefan Achimescu a fost parlamentar in mandatul 1996-2000. Fostul deputat este absolvent de Drept si avocat in Baroul Olt.

Dosarul celor patru judecatori

De asemenea, Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de numire in functia de judecator la Tribunalul Ilfov a Claudiei Gherbovan Silinescu, incepand cu data de 1 iunie 2019.

Sase judecatori din CSM au votat pentru aceasta numire, iar trei au fost impotriva.

Potrivit mass-media, Claudia Gherbovan Silinescu este nepoata fostului general SIE Tudor Silinescu, fost consilier al premierului Adrian Nastase.

Avocata a fost implicata in dosarul in care erau judecati patru judecatori de la Inalta Curte - Anton Pandrea, Claudia Corbu, Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu - pentru mai multe fapte de coruptie.

Acuzatiile DNA la adresa Claudiei Gherbovan Silinescu: 2 infractiuni de dare de mita, 2 infractiuni de spalare a banilor si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Un complet de 3 judecatori si un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte au decis achitarea tuturor celor implicati in acest caz, inclusiv a Claudiei Gherbovan Silinescu.

Un alt parlamentar PSD, respins

Printre cei respinsi de CSM se afla si fostul deputat Vasile Ioan Danut Ungureanu, ales in mandatul 2004-2008. Acesta candida pentru un post la Tribunalul Caras Severin.

Sectia pentru judecatori din CSM a respins cererea de numire in functia de judecator cu scorul de 6 (Nu) la 3 (Da) . 
 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…