Român arestat în Italia pentru trafic de migranți. Metoda periculoasă la care s-a gândit pentru a ascunde 32 de persoane

Român arestat în Italia pentru trafic de migranți. Metoda periculoasă la care s-a gândit pentru a ascunde 32 de persoane

Zeci de migranți, aflați la un pas de moarte, au fost salvați de autoritățile italiene, după ce transfugii au fost descoperiți în camionul unui cetățean român. Cei 32 de bărbați de origine asiatică erau ascunși într-un rezervor de fibră, fără aer și apă.

Mirosul puternic și zgomotele ciudate provenite din rezervor au atras atenția agenților care, odată urcați în remorcă, au descoperit cu surprindere prezența a 32 de persoane de origine asiatică ascunse în interior, relatează rotalianul.com

Tânărul de origine română, în vârstă de 22 de ani, conducea un camion în momentul în care a fost oprit trafic, pentru control. Bărbatul a fost prins de agenții Poliției de Frontieră din Gorizia, provincia italiană cu același nume din Friuli-Venezia Giulia, în timpul unei razii de combatere a imigrației ilegale. Conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia , tânărul conducea un camion cu plăcuțe de înmatriculare românești și venea din Slovenia.

Ceea ce le-a atras atenția agenților, în timpul controlului a fost un rezervor mare din fibră de sticlă care ocupa întregul spațiu din compartimentul de marfă al camionului.

Suspiciunea s-a accentuat în momentul în care au simțit un miros greu și zgomote neobișnuite dinspre rezervor. Astfel, au fost descoperite cele 32 de persoane de origine asiatică ascunse în interior.

La un pas de moarte

Imigranții clandestini erau la un pas de moarte. Norocul lor au fost agenții de Poliție care l-au oprit pe șofer în trafic. Migranții călătoreau în condiții precare, fără posibilitatea de a primi aer în mod corespunzător sau de a se hidrata adecvat pe durata drumului lung și periculos.

Conform autorităților, accesul la rezervor nu era vizibil din exterior, deoarece era poziționat pe partea opusă față de ușile de acces la compartimentul de marfă.

Acest lucru a dus la o metodă de transport extrem de periculoasă pentru persoanele din interiorul recipientului, punându-le viața în pericol, susțin polițiștii.

Autoritățile au luat măsurile necesare în acest caz, iar traficantul român a fost arestat și condus la penitenciarul din Gorizia, aflându-se la dispoziția Autorității Judiciare competente, în timp ce camionul a fost supus sechestrului.

Cei 32 de asiatici au fost invitați la biroul local de imigrare pentru a solicita protecție internațională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...