Român arestat în Palma de Mallorca pentru jafuri de zeci de mii de euro. Cum se apără individul care spune că este un jucător de poker

Român arestat în Palma de Mallorca pentru jafuri de zeci de mii de euro. Cum se apără individul care spune că este un jucător de poker

Un român care susține că este jucător profesionist de poker se apără vehement împotriva acuzațiilor de tâlhărie pe care este acuzat că le-a făcut în perioada septembrie 2016 - ianuarie 2017, pe insula Palma de Mallorca.

Românul a fost arestat pentru că purta aceleași haine cu spărgătorul FOTO arhiva Adevărul

Aflat în fața instanței, bărbatul de 47 de ani a susținut că vizita insula pentru a participa la turnee de poker, nu pentru a comite infracțiuni, și a subliniat că activitatea sa de jucător profesionist îi furniza venituri semnificative.

Am venit în Mallorca la turnee de poker, nu pentru a fura. Sunt un jucător profesionist", a declarat inculpatul. Potrivit versiunii sale, această activitate i-a oferit venituri semnificative.

De ce să fur dacă aveam 500.000 de euro în bancă?”, a spus acesta, potrivit Știri Disapora, care citează cotidianul spaniol Diario de Mallorca .

Parchetul cere o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru românul acuzat că a comis mai multe tâlhării al căror prejudiciu se ridică la peste 66.000 de euro. Potrivit procurorilor, infractorul nu a lăsat urme și a acționat cu fața acoperită de o cagulă.

Românul a fost identificat după ce a fost reținut de Garda Civilă la Calvià, care a anunțat că hainele sale se potriveau cu cele purtate de hoțul Son Vida.

Românul a făcut circ în sala de judecată

Suspectul este închis într-o închisoare din Madrid și a fost prezent în instanță prin videoconferință, după ce în timpul ședinței de judecată, s-a dat în spectacol, ceea ce l-a determinat pe judecător să îl dea afară din sală .

Românul a râs tare când polițistul care a condus ancheta a depus mărturie, apoi l-a certat și intenționa să îi pună întrebări despre ceea ce explica.

Potrivit anchetei, primul jaf a avut loc în noaptea de 13 septembrie la un hotel de cinci stele din Son Vida. Suspectul s-a strecurat în incintă printr-o grădină și a urcat pe fațadă până la un balcon. A spart ramele și gemurile de la patru camere, însă doar în una dintre ele a găsit niște obiecte de valoare.

Camera era ocupată de un om de afaceri belgian care își petrecea vacanța în Mallorca. A furat 1.200 de euro cash, o geantă Luis Vuitton de 1.500 de euro, două brățări Cartier, un inel și două perechi de ochelari de soare. Toate bunurile au fost evaluate la aproximativ 11.500 de euro.

În săptămânile următoare, hoțul a dat atacul asupra cabanelor și a caselor de vacanță. Acționa întotdeauna noaptea, în weekend, când proprietarii erau plecați. Între septembrie 2016 și ianuarie 2017, el a pătruns în mai multe vile de pe străzile Pinar Park, Mortitx, Llucamet, Marola și Solanda, deținute de medici și oameni de afaceri spanioli și străini în căutare de pradă.

Arestat pentru că avea aceleași haine cu ale celui căutat de poliție

Potrivit poliției, bărbatul urca pe pereții exteriori după care forța încuietorile ușilor și ferestrelor. A reușit să sustragă ceasuri de la mărci prestigioase precum Rolex, Cartier, Tag Heuer și Tissot, precum și bijuterii din aur, sume importante de bani, în dolari și euro, și chiar și un aspirator Roomba.

Din unele dintre vile nu a putut să ia nimic, ba chiar a activat și alarma unei case, fiind nevoit să fugă. În total, prejudiciul a depășit 55.000 de euro.

Acum, Parchetul îl acuză de o infracțiune continuată de tâlhărie cu forță în locuințe, pentru care cere șase ani de închisoare și despăgubiri pentru victime.

În apărarea sa, românul spune că la acea vreme locuia în România, nu în Palma.

"Am fost în Mallorca când erau turnee de poker la cazinoul Portopí. Sunt un jucător profesionist. Vin o dată pe lună", a declarat el. Bărbatul a mai explicat că în 2015 a suferit un accident grav care l-a obligat să folosească cârje în următorii trei ani .

Cum aș putea escala un zid pentru a jefui o casă?”, a întrebat românul. „Nu am nimic de-a face cu acele jafuri”, a repetat el când procurorul l-a întrebat despre infracțiunile de care este acuzat.

Agenții Poliției Naționale au explicat că bărbatul a fost arestat de Garda Civilă în ianuarie 2017, în timpul unui jaf la Calvià, iar de atunci acțiunile au încetat. Polițiștii au spus că au verificat că îmbrăcămintea pe care o purta suspectul în acel moment coincide cu ceea ce purta întotdeauna hoțul de la Son Vida.

Totuși, aceștia au spus că nu au găsit amprente în niciuna dintre locuințele jefuite și că nu l-au putut identifica, deoarece intrusul purta mereu cagulă, așa cum s-a verificat în înregistrările camerelor de securitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat