Român condamnat în UK la șase ani de închisoare, după ce a tâlhărit un om cu handicap. „O faptă oribilă”

Român condamnat în UK la șase ani de închisoare, după ce a tâlhărit un om cu handicap. „O faptă oribilă”

Un bărbat de naționalitate română a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare pentru tâlhărie și înșelăciune, infracțiuni comise asupra unui bărbat cu dizabilități, relatează Cambridge News .

Politie Londra Marea Britanie. FOTO Shutterstock

Ion Rădulescu, bărbatul condamnat pentru tâlhărie, are 45 de ani, iar victima sa, 60 de ani, potrivit sursei amintinte, citate de jurnalemigrant.com .

Sentința care i-a adus o pedeapsă de șase ani și patru luni de închisoare a fost pronunțată de Tribunalul din Cambridge (East of England), pe 9 ianuarie 2023.

Infracțiunile care-l trimit pe român în pușcărie au fost comise pe 15 martie 2019.

Ion Rădulescu și-a întâlnit victima în filiala băncii Barclays Bank din orașul Huntingdon (Cambrideshire), situată în Market Square, chiar în ziua comiterii faptelor. A observat cum bărbatul cu dizabilități a fost ajutat de personalul băncii să retragă bani de la un bancomat, apoi l-a urmărit până la locuința victimei din Hartford Road, după cum relatează presa britanică.

I-a cerut bărbatului apă, apoi l-a tâlhărit

După ce victima a intrat în casă, românul a bătut la uşă, cerând indicații în legătură cu o adresă pe care o căuta, apoi l-a rugat pe bărbatul cu handicap să-i dea un pahar cu apă. Când omul a încercat să-l ajute, i-a furat cardul bancar și numerarul scos de la bancomat și a fugit.

A folosit apoi cardul furat pentru a retrage încă 900 de lire sterline de la alt bancomat, înainte ca victima să apuce să sune la 999 și să se întoarcă la bancă pentru a-și anula cardul.

După ce omul s-a reîntors acasă, a așteptat anchetatorii. Victima a leșinat chiar în momentul când se pregătea să-i deschidă ofițerului de poliție. Când victima a fost scoasă din locuință de echipajele de intervenție, nu mai respira. A fost însă resuscitată cu succes.

Tâlharul a fugit în România

Imediat după incident, tâlharul s-a întors în țara sa natală. Ulterior, pe 9 noiembrie anul trecut, a fost arestat pe aeroportul londonez Luton. Condamnarea a venit săptămâna trecută.

Rădulescu a vizat un bărbat în vârstă vulnerabil care își desfășura activitățile de zi cu zi. A fost o infracțiune oribilă și lașă, apoi a încercat să evite justiția fugind din Marea Britanie”, a spus Detectiva Kellymarie Harman, potrivit sursei citate.

Amintim că mai mulți români s-au remarcat în peisajul infracţional din Anglia, devenind „vedete“ în urma fărădelegilor comise cu sau fără violenţă .

În 2022, pentru al şaptelea an consecutiv, românii s-au aflat pe primul loc în topul celor mai numeroşi infractori străini condamnaţi în Londra.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...