Român consternat de prețurile de pe litoralul românesc: „Să ceri un 1,50 lei pe jumătate de felie de lămâie. Rușine, România!" VIDEO

Român consternat de prețurile de pe litoralul românesc: „Să ceri un 1,50 lei pe jumătate de felie de lămâie. Rușine, România!" VIDEO

Un român, care s-a întors recent din Bulgaria, din stațiunea Nisipurile de Aur, s-a oprit câteva zile și pe litoralul românesc și a fost șocat să constate prețurile care se practică pentru o masă modestă.

Românul a avut un șoc după ce a decis să ia masa la un restaurant din Costinești. Bărbatul a decis să împărtășească cu urmăritorii săi de pe Tik Tok cât a plătit pentru o masă modestă.

„Se întreabă lumea de ce litoralul românesc este gol sau de ce toată lumea pleacă în alte țări în sezonul estival. Haideți să vă arăt ce am pățit în Costinești, vineri. Venind din Bulgaria, din stațiunea Nisipurile de aur, am zis să mă opresc un pic și pe la noi pe litoralul românesc, să văd despre ce este vorba.

Am ajuns la un restaurant, La bunica, ceva de genul și hai să mâncăm și noi ceva, să bem o apă, un suc. Uitați-vă, prețuri au: apa plată 12,5 lei. Hai să zicem că e ok, că era la 0,7 litri. O porție de cartofi prăjiți - 16 lei. Porția mică de la McDdonalds este mare pe lângă ce am primit. Chifla - 2,50 lei, o chiflă mai mică, ca aia de la KFC", spune bărbatul.

„Uitați aici ce n-am putut să înțeleg. O felie de lămâie - 1,50 lei. Mici - 8 lei bucata. Enorm, pentru că erau niște mici mai mult decât mici. Pepsi-9 lei, o salată asortată de vară, zic ei, 15 lei, o salată de varză-15 lei. Șnițel de pui-28 lei. Un sos de maioneză cu usturoi, care e un leu la magazin sau 3 lei la KFC- 8 lei. Total - 257 lei. Adică e exorbitant. D-aia pleacă lumea, d-aia se duc toți în alte stațiuni. Să ceri un 1,50 lei pe jumătate de felie de lămâie. Rușine, România!", a mai adăugat bărbatul.

„Mi se par niște prețuri decente”

Românii care au citit postarea bărbatului de pe Tik Tok au comentat în număr mare.

„E litoral e sezon, multi nu înțeleg chestia asta! Ar vrea să mănânce la preț de coclauri, dar pe malul mării!”, spune un bărbat.

„257 lei = 50 euro. Merg in Grecia/Turcia de 4/5 ani. Noi, 2 cupluri cu 70 de euro mâncam pe rupte, bem si o sticla de vin. Nu ne uitam la preț", face altcineva o scurtă comparație.

„50 euro în Grecia, două platouri cu fructe de mare, un vin și apă minerală+apă plată și desert din partea casei. Și aștia îți iau bani pe lămâie?", se întreabă revoltată o altă persoană.

„Ce ți se pare așa scump ca aceste preturi sunt dacă mergi și într-un restaurant în Brașov sau București?”, comentează un alt român.

„Doar la noi am văzut să plătești felia de lămâie", scrie un alt utilizator de Tik Tok.

„Mi se par niște prețuri decente chiar ok pentru litoral. Nu știu ce e așa de speriat!", spune o altă persoană.

„Dintr-o varză de 5 lei faci 10 salate, adică 150 lei", este de părere o altă persoană.

Nici nu e asa scump , preturile astea se regăsesc și în orașele din centrul țării indiferent de sezon", scrie altcineva.

„După ce că nu plătesc taxe și impozite (înregistrează 1% din vânzări) mai au și preturi de tâlhari. Vor sa se îmbogățească peste noapte toți?", este întrebarea retorică a unui alt român.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”