Român din Anglia, exasperat de vreme: „Plouă și iar plouă. În 10 ani am îmbătrânit cât în 20". Ce îi transmit conaționalii VIDEO

Român din Anglia, exasperat de vreme: „Plouă și iar plouă. În 10 ani am îmbătrânit cât în 20". Ce îi transmit conaționalii VIDEO

O filmare cu un român stabilit în Anglia care se plânge de vremea din această țară a devenit virală pe TikTok. Înregistrarea video în care bărbatul se plânge că s-a săturat de ploaie și frig a făcut aproape 400.000 de afișări și a stârnit un val de reacții.

Doru Barbu este exasperat de vremea din Anglia FOTO captură video Tik Tok

Doru Barbu, un român stabilit de 10 ani în Anglia, a stârnit un val de reacții pe TikTok, după ce a postat un clip în care se plânge de vremea din această țară.

„Plouă și iar plouă (...) 31 din 30 de zile plouă. Și-i frig. Și-i viață de ... În 10 ani am îmbătrânit cât în 20. Înainte erau bani, acum suntem ca niște câini pe mămăligă. Așa-i când te blochezi în timp. Așa-i când îți înscrii copiii la școală. Așa-i când nu mai poți să mai faci nimic. N-ai cum să fugi. N-ai cum să pleci. Stăm aici și... (...) Asta-i plăcerea vieții? Muncă, muncă, ploaie, frig . Stai zgribulit. Nu tu plăcere, nu tu nimic. Am făcut și-o rimă acum. Că asta îmi trebuia mie. Rimă acum”, face haz de necaz românul.

El spune că dacă ar fi avut bani, ar fi ales să trăiască într-o țară mai călduroasă și compară viața în Anglia cu închisoarea.

„Cine dracu' m-a pus să aleg eu țara asta? Foamea. Că dacă mă năștea mama cu mai mult noroc, poate ajungeam și eu undeva, într-o țară călduroasă. Stau aici, parcă-s la pușcărie. Scuzați-mă, m-a luat capul! Asta e, nu mai pot! M-am săturat de vremea asta. Nu mă plâng de altceva. Bă, dar vremea asta și frigul ăsta și... mi-a intrat în oase. M-am săturat. Unde să plec? Poți să iei așa copii? 'Hai, că mi s-a năzărit mie să plecăm în altă parte! O zi bună!", încheie românul cu amărăciune în glas postarea video.

Reacția românilor: „Valiza și acasă”

Cum era de așteptat, clipul românului a stârnit un val de reacții din partea conaționalilor noștri, care fie și-au exprimat solidaritatea cu el, fie i-au sugerat să revină în România. Bărbatul le-a răspuns că nu poate pleca pentru are un copil care suferă de autism.

Hai acasă, nu sunt bani mulți, dar e acasă , e cald, avem porcu la ladă, mălai de mamaligă", scrie cu umor cineva.

„Veniți fraților acasă! Se trăiește bine si acasă dacă îți place munca", îl încurajează altcineva.

„Copiii sunt foarte adaptabili. Mai ales dacă mergi într-o țară cu o climă mai prietenoasă, Sigur o să le placă", îi sugerează un alt român.

„Vino în Germania și o să regreți Anglia, clima e la fel, dar oamenii sunt mai reci", îl avertizează un conațional.

„Adevărat. Anglia e bună numai la bani, restul nu e o țară primitoare", punctează cineva.

„Vrei căldură? Vino în Cipru, dar nu la același salariu. Dar ai marea lângă tine și în ianuarie stai la tricou", scrie altcineva.

„Mie abia după un an după ce m-am întors în România mi-a trecut frigul ăla din oase tras în Anglia. (6 ani)", îi împărtășește experiența un alt român.

„Valiza și acasă dacă ai ajuns la concluzia asta", încheie discuția un conațional.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat