Român judecat pentru crimă în Franța. Victima, ginerele care își schimbase soția cu cumnata mai tânără

Român judecat pentru crimă în Franța. Victima, ginerele care își schimbase soția cu cumnata mai tânără

Un român de 66 de ani e judecat în Franța pentru uciderea ginerelui său, după o poveste ca o telenovelă, încheiată sângeros în urmă cu doi ani și jumătate.

Politie Franta. FOTO Shutterstock

Inculpatul a mărturisit că a încercat să-și apere fiica mai mică, cu care bărbatul ucis avea o relație, după ce, anterior, fusese căsătorit cu cealaltă fiică a agresorului (sora mai mare a femeii).

Tragedia a avut loc pe 24 iunie 2020, în fața unui restaurant din capitala Franței, potrivit site-ului de știri actu.fr (Actu Paris) . Socrul, Dorian B. (prenumele din dosar au fost schimbate) s-a apropiat de ginerele lui care era în compania noii partenere, în vârstă de 18 ani. După o dispută, socrul și-a înjunghiat în gât ginerele cu un cuțit pe care îl avea la el, apoi și-a dat jos masca și ochelarii, ca să-i arate victimei cine este.

Vezi cine sunt eu. Uite-te la mine, cretinule”, i-a spus socrul ginerelui.

Victima a mai făcut câțiva pași și s-a prăbușit, în timp ce agresorul și-a luat fiica și a plecat. Trecătorii au încercat să-l ajute pe bărbatul care sângera. La câteva ore după incident, victima a murit din cauza rănilor suferite. Poliția franceză a deschis o anchetă pentru omucidere intenționată.

O victimă cunoscută pentru violență

Mai întâi au identificat victima (Marius B), cetățean român, fără adăpost la Paris, cunoscut drept un bărbat violent, dependent de droguri, autor al mai multor infracțiuni - inclusiv violență - comise în mai multe țări.

Agresorul (Dorian B), tatăl tinerei, a fost identificat cu ajutorul martorilor și al contului de Facebook al victimei, unde apărea purtând un pandativ identic cu cel purtat în ziua crimei.

Dorin B. a fost arestat câteva zile mai târziu, în Marea Britanie și a fost extrădat în Franța. Agresorul a declarat că a vrut doar să-l rănească pe ginere, ca să o poată lua pe fiica lui de lângă el, pe motiv că o bătea și că avea de gând să o oblige să se prostitueze și să o „vândă albanezilor”.

Mi-a fost teamă că o va omorî și atunci mi-am spus că voi regreta dacă nu mă duc”, le-a spus inculpatul anchetatorilor, potrivit actu.fr .

O dramă care a început în urmă cu câțiva ani

Marius B, victima, a fost căsătorit mai întâi cu fiica cea mare a agresorului. Întreaga familie a trăit atunci în Regatul Unit. Rapid au și apărut tensiunile între tată și ginerele său, după ce acesta din urmă s-a implicat în trafic de droguri și a început să fie violent cu soția.

În cele din urmă, cuplul a divorțat, dar ulterior Marius B. a început început o relație cu sora mai mică a fostei sale soții. Tânăra a fugit cu fostul ei cumnat. Dorian B. încercând să o aducă înapoi, după ce a găsit-o la Bruxelles. Tatăl și-a lovit atunci fiica de mai multe ori și a fost arestat, apoi eliberat. S-a întors în Regatul Unit.

A urmat o adevărată vânătoare pentru găsirea ginerelui după ce ar fi încercat să ceară inclusiv ajutorul autorităților. A aflat de la un informator unde i-ar putea găsi pe cei doi, a mers la ei și l-a înjunghiat pe ginere, apoi și-a dus fiica în România și s-a întors în Regatul Unit, de unde a fost apoi extrădat în Franța.

Dorian B. va fi judecat până vineri, 27 ianuarie 2023, precizează sursa citată.

Amintim că, anul trecut, un român de 26 de a fost arestat în România în legătură cu o crimă comisă în Franţa . Victima este un italian găsit mort într-o pădure.

În 2020, un român din Franţa a fost judecat sub acuzația că l-a ucis pe amantul soţiei sale şi că i-ar fi furat acestuia aproape o jumătate de milion de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”