Românca achitată de judecători după moarte. A fost ridicată cu mascații la 72 de ani sub acuzația că a dat mită 10 ouă

Românca achitată de judecători după moarte. A fost ridicată cu mascații la 72 de ani sub acuzația că a dat mită 10 ouă

Maria Cociorvan, o femeie acuzată că a dat mită zece ouă unui judecător, a fost achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj.

În 2014, femeia de 72 de ani a fost luată cu mascații din locuința ei din satul Iaslovăț și dusă la DNA București. Ulterior, ea a fost trimisă în judecată pentru corupție, fiind acuzată că i-a dat mită unui judecător din Rădăuți.

Din cauza stresului la care a fost supusă, fiind nevoită să se prezinte de mai multe ori în instanță, femeia a decedat doi an mai târziu.

Joi, Curtea de Apel Cluj a pronunțat sentința, femeia fiind achitată post-mortem, potrivit PHonline.ro

Judecătorul, condamnat

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pe fostul judecător Bogdan Bărbuță, de la Judecătoria Rădăuți. Acesta a fost acuzat că l-a sprijinit pe un om de afaceri în interesele pe care le avea în domeniul imobiliar, dar și că a primit de la Maria Cociorvan produse alimentare și 1.000 de euro pentru a interveni în vederea unei soluții favorabile într-un dosar în care fiul femeii avea calitatea de reclamant.

Și omul de afaceri Babiuc Constantin Gavril, despre care procurorii DNA au susținut că este cel care ar fi pus la cale întreaga schemă infracțională pentru a ”obţine surse ilicite de venituri în urma tranzacţiilor imobiliare ilegale”, a fost achitat.

Pe lângă Maria Cociorvan, achitată post mortem, Curtea de Apel Cluj a dispus ca toate celelalte 16 persoane din dosar să fie achitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria