Româncă acuzată că a încasat 65.000 de euro lăudându-se cu „pile” care pot rezolva angajări

Româncă acuzată că a încasat 65.000 de euro lăudându-se cu „pile” care pot rezolva angajări

O femeie despre care presa locală din Arad spune că e fostă angajată a Primăriei Arad a fost reținută de DNA pentru trafic de influență. Femeia este acuzată că a cerut aproape 95.000 de euro, din care a încasat 65.000 de euro, promițând că are „pile” care pot rezolva angajări.

Procurorii DNA au colaborat cu ofițerii DGA FOTO Arhivă

„În perioada 2019 - 2023, ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad, obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului”, susțin procurorii DNA.

Potrivit procurorilor, luni 6 februarie 2023, femeia a fost prinsă în flagrant după ce a primit de la denunțător suma de 5.000 de euro. DNA susține că banii reprezentau „cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital”.

„La data de 07 februarie 2023, suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a mai transmis DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro