Româncă din Italia, jefuită în autobuz. Cum a salvat-o conațională generoasă: „Vă va schimba cu siguranţă modul de gândire”

Româncă din Italia, jefuită în autobuz. Cum a salvat-o conațională generoasă: „Vă va schimba cu siguranţă modul de gândire”

Întâmplarea a avut loc în urmă cu câteva zile la Torino, în Italia, și a fost povestită pe rețele de socializare de protagonista evenimentului.

Femeia a fost lăsată fără banii din portofel FOTO: Arhivă

Andreea, o româncă din Italia, a fost jefuită la Torino, în autobuzul cu care mergea. Femeia a rămas fără portofel și banii pe care îi avea în el pentru cumpărăturile de sărbători.

Ea a povestit pe un grup Facebook al românilor din Italia pățania prin care a trecut și despre binefăcătoarea ei, tot o româncă, scrie stiridiaspora.ro.

" Se zice că ”să te fereşti de românii din străinătate că sunt răi". Azi, ceea ce vă voi relata, vă va schimba cu siguranţă modul de gândire. Ieşii în oraş să fac ultimele cumpărături, pentru sfârşitul de an. Obosită, îngândurată, mă lăsai pentru câteva minute ruptă de lumea din jurul meu, în autobuz. Am uitat să specific locaţia: Italia, Torino.

Am mers 5 staţii şi am coborât. Îmi dau rucsăcelul (gentuţă) din spate jos şi...surpriză. Era deschis şi portofelul meu, cu ultimii bani pe care îi mai aveam ...dispăruse.

Primul gând îmi fu la acte, dar acelea erau, fiind puse în buzunarul din interior, închis cu fermoar. Nu ştiu ce mi se întâmplă, nu îmi explic... dar mă pomenii jos neputând să mişc mâini şi nici picioare, doar tremurând.

Lângă mine o doamnă, strigând ”signora, signora"...apoi în româneşte: "Doamne săraca, bine că nu se lovi la cap".

Se pare că avusei un atac de panică. După ce-mi revenii, doamnei Maria, aşa o cheamă pe binefăcătoarea mea, îi povestii cum rămăsei fără nimic, fără portofel. A stat tot timpul lângă mine şi...ce credeţi că a făcut?!

Acolo, în staţia de autobuz, îmi ceru adresa şi-mi făcu cumpărăturile online. Nu a plecat până nu mă puse la autobuz spre casă, zicându-mi ,,îţi vor ajunge cumpărăturile acasă, în jurul orei 16, tu nu te mai gândi la nimic, linisteste-te...

V-aţi simţit vreodată că un copil?! Ruşinată de situaţie, dar totodată bucuroasă, că un om a avut grijă de mine! Unui om i-a păsat de mine...o necunoscută. Acel om a fost o româncă, o româncă din Bacău. Cum voi putea eu vreodată răsplăti această imensă bunătate, venită de la un astfel de om, simplu dar minunat?! Recunoştinţa mea va fi pentru totdeauna. Mulţumesc om bun, pentru ajutor, compasiune şi lecţia de bunătate oferită," a povestit Andreea pe un grup dedicat românilor din străinătate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB