Românca Elena Zaharia, în finala Campionatului Mondial de Juniori la Tenis de Masă. „Joacă pentru istorie și pentru titlul suprem“ VIDEO

Românca Elena Zaharia, în finala Campionatului Mondial de Juniori la Tenis de Masă. „Joacă pentru istorie și pentru titlul suprem“ VIDEO

Jucătoarea de tenis de masă Elena Zaharia joacă, duminică, 3 decembrie 2023, finala probei de U19 simplu feminin, la Campionatul Mondial de Juniori 2023. Drumul parcurs de sportiva legitimată la CSM Constanța este unul de excepție.

Elena Zaharia joacă finala Campionatului Mondial Juniori 2023 FOTo: FB/FRTM

Victorie! Elena Zaharia joacă pentru istorie și pentru titlul suprem în finala probei de U19 simplu feminin, la Campionatul Mondial de Juniori 2023.

Tricolora (#11 mondial) a reușit a patra victorie consecutivă pe tablou, iar de această dată s-a bucurat la finalul meciului cu Xu Yi (# 14 mondial), din China, în semifinala probei care a adus-o în postura de a se lupta pentru trofeu. Elena Zaharia a avut mereu cu o replică pe măsură, a jucat într-un ritm de competiție mare, iar cu ajutorul instinctului și loviturilor precise a trecut în dreptul său victoria cu 4-2 (11-9, 13-11, 10-12, 11-6, 8-11, 11-9)”, este mesajul Federației Române de Tenis de Masă, postat pe contul oficial de Facebook .

Elena Zaharia joacă finala Campionatului Mondial Juniori 2023 FOTo: FB/FRTM

Elena Zaharia joacă finala Campionatului Mondial Juniori 2023 FOTo: FB/FRTM

Finala în care Elena Zaharia, legitimată la Clubul Sportiv Municipal din Constanța concurează pentru titlul mondial are loc astăzi, de la 18,00, contra lui Kuai Man (#4 mondial) din China.

Patru medalii pentru sportivii români la campionatul Mondial Juniori, Slovenia 2023

Sportivii români care concurează la Campionatul Mondial Juniori, Slovenia 2023, au câștigat deja două medalii de bronz, atât echipa de fete, cât și cea de băieți, urcând pe podium. Cel puțin medalia de bronz o aveau asigurată, încă de ieri, și la proba de simplu sportivii Eduard Ionescu și Elena Zaharia.

Medalii pentru ai noștri juniori, două medalii de bronz la echipe și două medalii ale căror culori se joacă mai departe, la simplu!

Bravo echipei masculine pentru un bronz muncit și meritat: Edi Ionescu, Darius Movileanu, Andrei Istrate si Dragos Bujor. Antrenori: Vasile Florea și Mădălin Ionașcu.

Bravo echipei feminine care duce mai departe tradiția și își confirmă valoarea: Elena Zaharia, Ioana Sângiorzan, Bianca Mei Roșu și Alesia Sferlea, antrenori: Elena Sebe și Alex Dinca. Simplu masculin: Eduard Ionescu și-a asigurat medalia de bronz după o victorie la mare lupta, cu răsturnari de scor incredibile, 4-3, cu Keishi Hagihara (JPN).

Simplu feminin, Elena Zaharia, care, într-o manieră impresionantă, și-a depășit net adversara, 4 -0 cu Park Gahyeon(KOR). Elena și Edi vor lupta fiecare, mâine, pentru locul în finala CM de juniori. Sa le ținem pumnii, acum ori niciodată, indiferent de adversar! Bravo întregii echipei din spatele acestor sportivi de excepție!”, este mesajul președintelui FRTM, Cristi Romanescu, postat sâmbătă, 2 decembrie 2023, pe contul său de Facebook.

Între timp s-a jucat și semifinala de la simplu masculin, duelul Eduard Ionescu - Wen Ruibo încheindu-se 2-4 (11-5, 20-18, 9-11, 8-11, 9-11, 7-11).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?