Româncă, în scandalul zilei din Italia. Este soția generalului Vannacci, care a publicat o carte cu mesaje homofobe și rasiste

Româncă, în scandalul zilei din Italia. Este soția generalului Vannacci, care a publicat o carte cu mesaje homofobe și rasiste

Generalul Roberto Vannacci, a cărui carte a șocat Italia din cauza mesajelor homofobe și rasiste, este criticat de opinia publică din Peninsulă de ipocrizie. Discursul său anti-minorități vine în contradicție cu faptul că s-a căsătorit cu o emigrantă româncă.

Camelia și Roberto Vannacci. SURSA Captură Dagospia

La două săptămâni după lansarea cărții sale intitulată „Lumea pe dos”, generalul italian Roberto Vannacci a fost demis din postul său militar și a stârnit o dezbatere națională asupra limitelor libertății de exprimare, relatează Euronews .

Generalul a fost înlăturat din funcția de șef al brigăzii de parașutiști italieni și din Institutul Geografic Militar din Florența, după ce a făcut declarații homofobe și rasiste în cartea sa autopublicată „Lumea pe dos”.

Presa din Italia a aflat că în ciuda mesajelor sale anti-minorități, Vannacci are o frumoasă soție româncă , Camelia Mihăilescu, și îl critică pentru ipocrizie.

Camelia este cel mai mare fan al soțului ei. FOTO: Arhivă personală

Camelia este cel mai mare fan al soțului ei. FOTO: Arhivă personală

În cartea sa, generalul critică sosirea în masă a străinilor în Italia și denunță o „dictatură a minorităților”.

Dar publicația satirică Dagospia îl acuză că una spune și alta face. Jurnaliștii arată că proverbul italian „Moglie e buoi dai paesi tuoi” („Soție și boi din satul tău”) este doar pentru alții, nu pentru Vannacci. Zicala se referă la faptul că relațiile de familie și de afaceri este bine să se desfășoare între persoane din același cerc.

Vannacci „predică” deci acest gen de discurs, dar s-a căsătorit cu o româncă, îl critică publicația citată, care a titrat: „Vannacci, mai scutește-ne, zicala „Soție și boi din satul tău” e valabilă numai pentru alții?

În articol se explică faptul că „cel mai mare fan” al lui Roberto Vannacci este „atractiva Camelia Mihăilescu, soția româncă, cu care generalul are două fetițe”.

Scandalul Vannacci - cea mai bine vândută carte din Italia

În cartea sa, care a ajuns acum pe primul loc pe lista celor mai bine vândute Amazon Italia, generalul Roberto Vannacci vizează ecologiștii, pe cei cu vederi de stânga, feminismul, evreii și șomerii.

Cele mai șocante declarații din cartea sa, care au fost principalele motive pentru care a fost eliberat din funcțiile sale din Armata Italiană, au vizat comunitatea LGBTQ+ și italienii de culoare.

Un infam segment din carte începe ca o adresă către comunitatea LGBTQ+: „Dragi homosexuali, nu sunteți normali, treceți peste asta!”

El continuă: „Normalitatea este heterosexualitate. Dacă totul vi se pare normal, totuși, este vina comploturilor lobby-ului gay internațional care a interzis termenii care până în urmă cu câțiva ani erau în dicționarele noastre...

Apoi continuă să enumere aproape o duzină de insulte la adresa comunității LGBTQ+.

După ce a izbucnit controversa din jurul cărții, el și-a apărat declarațiile despre „anormalitatea” comunității LGBTQ+ spunând că au fost scoase din context: „Dragi homosexuali, sunteți în companie bună, și eu sunt anormal.”

Mai târziu în carte, el afirmă că consideră că migranții și imigranții ar trebui să fie mai recunoscători pentru „generozitatea și compasiunea” pe care spune că le-au primit atunci când au ajuns în Italia.

El consideră că „nu ne naștem cu toții egali“ și că imigranții în Italia vor fi întotdeauna diferiți și o folosește ca exemplu pe campioana italiană de volei Paola Egonu, de origine nigeriană: „Este italiană prin cetățenie, dar este clar că trăsăturile feței ei nu sunt specifice italienilor.”

Curtat de grupurile de dreapta italiene

Într-un interviu acordat presei italiene, generalul Roberto Vannacci și-a apărat declarațiile și a spus că nu va lua nimic înapoi și că va scrie din nou cartea la fel, dacă va fi nevoie.

El a completat că ceea ce a discutat în cartea sa se încadrează în dreptul său la libertatea de exprimare, protejat de Constituție. O afirmație care a fost reluată de mai multe figuri italiene de dreapta precum Vittorio Sgarbi, care a susținut că Vannacci a fost umilit de „dictatura minorității progresiste”.

Declarațiile lui Vannacci i-au atras atenția nu doar a grupurilor de dreapta italiene, ci și a grupurilor marginale de extremă dreapta. Forza Nuova, un grup neofascist, i-a oferit lui Vannacci șansa de a candida sub partidul lor ca candidat senatorial în orașul Monza, din nordul Italiei.

Ulterior, Vannacci a refuzat oferta spunând că va continua să fie soldat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat