Românca rănită în atacul de la Londra rămâne în stare gravă, dar medicii au observat unele îmbunătățiri

Românca rănită în atacul de la Londra rămâne în stare gravă, dar medicii au observat unele îmbunătățiri

Starea româncei rănite în atacul de pe podul Westminster din Londra a înregistrat unele "evoluții pozitive", a anunțat vineri Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, într-un comunicat.

În documentul remis de Ambasadă este rezumată situația medicală a româncei, dar și a partenerului acesteia, rănit, la rândul său, în atacul de miercuri , și se face apel la respectarea vieții private și a intimității.

"Cetățeanul român rănit în incident a fost externat și se află în afara oricărui pericol, în timp ce partenera acestuia se află sub îngrijire medicală. Starea sa, deși rămâne în continuare gravă, este stabilă, fiind înregistrate unele evoluții pozitive. Ambasada României, împreună cu autoritățile britanice, acordă familiei întreaga asistență necesară. Ambasada României folosește această ocazie pentru a comunica publicului și reprezentanților mass-media rugămintea familiei de a i se respecta, în aceste momente extrem de dificile, intimitatea și de a-i fi respectat dreptul la viață privată", se arată în comunicat.

Reprezentanța României în Regatul Unit precizează că informații viitoare legate de starea de sănătate a pacientei vor fi aduse la cunoștința publicului doar cu acordul familiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale