Româncă stabilită în Turcia, mărturie după cutremur: „ N-am intrat în casă de ieri. Sunt orașe fantomă”

Româncă stabilită în Turcia, mărturie după cutremur: „ N-am intrat în casă de ieri. Sunt orașe fantomă”

Risc Seismic

Ana Maria Gunsel, o româncă stabilită în Adana, la 200 de kilometri de epicentru, a relatat la Digi FM că localități întregi sunt acum la pământ.

Orașele fantomă după cutremurele devastoare din Turcia, Getty

Potrivit acesteia, inclusiv clădiri noi despre care constructorii spuneau că sunt rezistente la cutremure s-au prăbușit. Românca a povestit că localitatea Hathayul, cunoscută de români sub denumirea de Antakya, pentru că de aici provin fructele și legumele care ajung în România, a fost graf afectat. „E la pământ. Orașul nu mai există din ce vedem la televizor și de la prietenii cu care vorbim.

Una dintre clădiri, am urmărit și eu azi de dimineață, a fost construită acum șase luni de zile. Iar pe anunțul de vânzare scria că este o construcție rezistentă la cutremur. Legea spune că trebuie controlate aceste noi construcții când sunt făcute. Însă, cu stupoare aflăm că acest lucru nu a fost făcut”, a relatat românca stabilită în Turcia .

A plecat de acasă

Ana Maria Gunsel spune că 24 de clădiri din orașul în care locuiește s-au prăbușit. Românca a părăsit locuința în care trăia alături de soțul său de tema unor eventuale replici: „Dacă vorbim de al doilea cutremur, ieri pe la prânz eram în curtea cartierului în care locuim. Nu am putut să stăm în picioare. A trebuit să ne rezemăm de o balustradă, atât de puternic a fost. Primul cutremur ne-a prins în pat, dormeam, a durat o veșnicie. Avem norocul să locuim într-o clădire foarte zdravănă, bine făcută. Un lucru care pe mine m-a șocat este ușa de la sufragerie care s-a închis de la sine, atât de mare putere a avut cutremurul. N-am intrat în casă de ieri noapte.

Suntem la țară. Orașele mari din cele 10 județe afectate sunt orașe fantome la ora actuală”.

Aproape 6.000 de clădiri s-au prăbușit în Turcia în urma celor două cutremure puternice de ieri, potrivit informațiilor oficiale.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante