Români arestați în Franța după ce au săvârșit peste 230 de spargeri. Câți ani de închisoare riscă

Români arestați în Franța după ce au săvârșit peste 230 de spargeri. Câți ani de închisoare riscă

Autoritățile franceze au arestat miercuri, 11 octombrie, 16 persoane suspectate că au comis peste 230 de furturi în 25 de departamente, relatează La Nouvelle Republique și Le Figaro .

Românii riscă să stea până la 15 ani după gratii. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Conform unui comunicat de presă al Parchetului din Rennes, 180 de militari au fost implicați în acțiunea de destructurare a grupării de hoți. Arestările au fost efectuate în Nantes, Beziers, Poitiers și Lyon.

În urma audierilor, șase indivizi au fost eliberați, iar alți zece au fost puși sub acuzare. Printre care și trei femei, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. În cazul acestora a fost aplicată măsura controlului judiciar.

Șapte români, cu vârste cuprinse între 21 și 31 de ani, care mai fuseseră condamnați pentru furt, au fost arestați.

Oamenii legii au efectuat percheziții în zonele Bel Air și Avenue de Nantes . Această operațiune este rezultatul unei anchete care s-a derulat timp de trei luni și care viza tâlhari experimentați despre care se crede că au dat spargeri în magazine, baruri și alte afaceri din regiunile Pays de la Loire, Nouvelle-Aquitaine și Centre-Val de Loire.

Conform spuselor procurorului din Rennes Astruc, banda de hoți a făcut un popas în Loir-et-Cher, unde a dat nas în nas cu o patrulă a poliției. Polițiștii i-au prins în flagrant delict în noaptea de 22 august.

Un agent de poliție a încercat să tragă pe dreapta un vehicul al hoților, însă șoferul a accelerat și s-a izbit de mașina Poliției în apropiere de Blois. Polițiștii care se aflau în vehicul s-au ales cu răni ușoare.

Individul suspectat că a intrat în autospeciala de poliție a fost acuzat de tentativă de omor.

Românii ar fi reușit să comită până la zece spargeri într-o singură noapte. De asemenea, conform Le Figaro, aceștia puneau ochii, în special, pe vehicule de top. Mai mult decât atât, ei ar fi furat în această vară autoturisme de la reprezentanțe auto pe care le-ar fi utilizat ulterior în jafuri.

Pentru toate aceste infracțiuni, românii riscă să stea până la 15 ani după gratii și ar putea fi condamnați la plata unei amenzi în valoare de 375.000 de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat