Români arestați în Italia pentru uciderea unui bărbat în bătaie. Motivul halucinant care a declanșat omorul

Români arestați în Italia pentru uciderea unui bărbat în bătaie. Motivul halucinant care a declanșat omorul

Doi români care lucrează în Italia au fost arestați miercuri dimineață pentru uciderea unui bărbat în bătaie . Tragedia ar fi pornit de la faptul că victima și-a permis să le facă observație agresorilor care ascultau muzică la maximum, în fața unui bar.

Poliția italiană a deschis o anchetă în acest caz FOTO Adevărul

Cei doi români au fost arestați la 10 zile de la comiterea agresiunii, timp în care victima a agonizat la spital, nemaiputând fi salvată. Alessandro Castellaccio, un asistent medical în vârstă de 41 de ani din Tivoli, a fost bătut crunt pe 18 iunie. Conform rotalianul.com , ei au fost arestați sub acuzația de omucidere voluntară.

I-au dat cu piciorul în față ca și cum ar fi lovit o minge”, au povestit carabinierilor martorii teribilului atac. De fapt, au stabilit anchetatorii, victima ar fi avut un schimb de replici cu un alt român, scrie presa italiană.

Agresorii, ambii rezidenți în Tivoli au fost încătușați miercuri, 28 iunie. Măsura de arest a fost executată de Compania Carabinieri Tivoli la dispoziția Procuraturii Republicii.

Pentru acuzare, de mare ajutor au fost, pe lângă mărturiile celor care au văzut incidentul, și imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. Acestea au permis identificarea presupușilor autori ai agresiunii.

Tragedia s-a petrecut în după-amiaza zilei de 18 iunie

Atacul s-a petrecut în după-amiaza zilei de 18 iunie pe via Domenico Giuliani, în Tivoli. Conform anchetatorilor, Alessandro Castellaccio a reproșat unui grup de români care beau bere în fața unui bar că ascultau muzică la maximum.

Nu puteți face ce vreți, nu sunteți acasă”, le-ar fi spus italianul. Unul din grup a reacționat invitându-l să tacă din gură.

Acesta a fost motivul halucinant al omorului, scânteia care a aprins iadul. De aici s-a dezlănțuit bătaia. Românul cu care a început cearta s-a retras, dar doi colegi de-ai săi au sărit la bătaie.

Atât de rău l-au bătut pe asistentul medical încât, spun martorii a fost lăsat inconștient. L-au lovit cu pumnii și picioarele chiar și atunci când era căzut pe caldarâm.

Inițial a fost transportat cu o ambulanță la spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli, însă pentru că starea era critică s-a decisul transferul la Spitalul Universitar Umberto I din Roma.

Șase zile a agonizat aici, decesul fiind înregistrat în noaptea de sâmbătă, 24 iunie. Procuratura din Tivoli a dispus autopsia pentru a determina cauzele care au condus la deces.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”