Români, diagnosticați cu malarie severă, după ce au călătorit în Zanzibar. „Unul dintre ei este în terapie intensivă cu o formă extrem de gravă“

Români, diagnosticați cu malarie severă, după ce au călătorit în Zanzibar. „Unul dintre ei este în terapie intensivă cu o formă extrem de gravă“

Patru români care au călătorit în Zanzibar s-au îmbolnăvit de malarie severă. Unul dintre ei se află în stare gravă, internat la terapie intensivă.

Românii au luat malarie din Zanzibar FOTO: arhivă

Patru români au fost diagnosticați cu malarie severă cupă ce au călătorit în Zanzibar.

Doi dintre pacienți au fost externați, însă ceilalți se află în continuare în spital, unul fiind grav.

„Unul dintre ei este în terapie intensivă cu o formă extrem de gravă. Al doilea, să vedem, are cam 48 de ore de la internare, ceilalți doi au reușit să fie externați în bună stare, dar ne îngrijorează frecvența cu care au apărut aceste cazuri și toți în aceeași destinație și fiecare dintre ei spunând că nu au avut habar de profilaxie, ceea ce este foarte grav”, a precizat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș pentru Digi24.

Medicii atrag atenția oamenilor să se informeze despre pericolele care-i pasc atunci când pleacă în călătorie.

„Noi suntem obișnuiți să vedem cazuri de malarie de import din toată Africa, dar din Zanzibar au fost destul de puține cazuri, pentru că în ultimii ani transmiterea a fost mai redusă acolo, dar profilaxia a fost recomandată întotdeauna. Și în afara faptului că sunt patru pacienți cu forme grave de boală, ei, din păcate, au primit informații contradictorii de la agențiile de turism cu care au călătorit acolo, respectivele agenții spunându-le că nu au nevoie de profilaxie, lucru care este incorect o dată și, în al doilea rând, la întoarcerea în țară, în momentul în care a debutat simptomatologia de boală, prezentarea lor la medic a fost destul de tardivă, fapt care a agravat evoluția bolii la acești pacienți”, a declarat Simin Aysel Florescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?