Români exploatați ca sclavii în podgoriile din Bordeaux. Ce au descoperit anchetatorii

Români exploatați ca sclavii în podgoriile din Bordeaux. Ce au descoperit anchetatorii

Șapte persoane sunt acuzate de trafic de ființe umane de Parchetul Libourne. Anchetatorii spun că au angajat, în condiții „nedemne”, zeci de români în podgoriile din Bordeaux.

Podgorii

Cei șapte suspecți care au fost arestați, marți, 10 octombrie, sunt acuzați de „trafic de ființe umane într-un grup organizat”, „ascunderea unei infracțiuni” și „supunerea persoanelor vulnerabile la condiții nedemne de muncă și de cazare”, a transmis procuratura, care a solicitat plasarea acestora în arest preventiv, conform Știri din Diaspora.

Potrivit autorității judiciare, această grupare a recrutat muncitori din România, i-a transportat în Gironda și i-a angajat în podgorii pentru „un salariu mic”.

Din septembrie 2022, „câteva zeci de victime”, inclusiv un minor de 14 ani și toți de naționalitate română, au depus o plângere, denunțând în special „condiții de cazare nedemne, bullying și diverse privațiuni de libertate”, scrie rtl.be.

Numărul plângerilor de la persoane exploatate din industria vinului a crescut în ultimii ani, a declarat pentru AFP procuratura din Libourne.

Primăvara trecută, în Gironde, trei persoane au fost condamnate pentru „trafic” de muncitori marocani.

În Champagne, în septembrie, au fost deschise două anchete pentru „trafic de ființe umane”, iar șapte spații colective în care locuiau culegători de struguri au fost închise, fiind considerate „insalubre” și „nedemne”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?