Români jefuiți pe un drum din Cehia de falși polițiști, care le-au luat banii și mașina

Români jefuiți pe un drum din Cehia de falși polițiști, care le-au luat banii și mașina

Doi români care călătoreau cu o dubă pe un drum din Cehia au fost victimele unui control al unor polițiști falși, care le-au sustras banii, dar și autovehiculul cu care se deplasau.

Doi români au fost jefuiți pe drum din Cehia Foto: Poliția

Românii fost opriți de o altă dubă cu semnale luminoase. Bărbații care pretindeau că îi verifică le-au luat banii și au plecat cu mașina.

Potrivit publicației Impuls.cz, cei doi români se întorceau din Marea Britanie când, în regiunea Brno, duba lor Mercedes a fost depășită de o altă dubă Volkswagen cu lumini de avertizare albastre. Românii au interpretat acest lucru ca pe un semnal al poliției și au oprit pe banda de parcare.

Trei civili au coborât din vehicul, care avea probabil o plăcuță de înmatriculare austriacă, și au spus că era un control de rutină. Cu toate acestea, a urmat un curs foarte ciudat. Unul dintre bărbații vorbitori de limba engleză nu a ascuns faptul că avea un pistol la brâu", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Bohumil Malášek.

Hoții au luat din buzunarul unuia dintre șoferii români euro și lire sterline, în valoare totală de aproape 150.000 de coroane. Doi dintre falșii polițiști au plecat apoi cu duba românilor, în timp ce al treilea i-a urmărit cu mașina din care au coborât.

Românii au sunat la poliție

„Bărbații agresați au fugit apoi la un punct de apel de urgență SOS din apropiere și au raportat cazul polițiștilor. În timpul anchetei, au descoperit că autorii au părăsit autostrada cu furgoneta Mercedes la ieșirea din Ostrovačice și au parcat mașina în apropiere de Veverské Knínice", a relatat Bohumil Malášek.

Detectivii caută acum martori care au înregistrat incidentul sau pe cei care au condus cele două camionete.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”