România - Finlanda, în Liga Națiunilor. Joc bun, doar egal și rămânem pe ultimul loc în grupă

România - Finlanda, în Liga Națiunilor. Joc bun, doar egal și rămânem pe ultimul loc în grupă

România a remizat, 1-1, pe terenul Finlandei în etapa a cincea a Ligii Națiunilor. Jocul bun și dominarea totală nu au avut efect și pe tabelă și naționala lui Iordănescu rămâne pe ultimul loc în grupă. Putem evita retrogradarea în lumea a treia a fotbalului în ultima etapă, contra liderului Bosnia.

Iordănescu mai are de lucru până să repună naționala pe linia de plutire

Pukki a lovit, contrar cursului jocului, la prima fază de poartă a finlandezilor. Acesta a profitat de o respingere superficilaă a lui Nicușor Bancu și a șutat sec din marginea careului, fără speranță pentru debunantul Ionuț Radu. Noi cu posesia, ei cu golul…

România și-a continuat dominarea, a presat și a fost aproape de egalare într-o fază rar văzută (min. 33): Sorescu a șutat înșelător, mingea a lovit bara din dreapta portarului nordic, a ajuns la Rațiu, care a încercat o centrare, iar balonul a lovit transversala. În aceeași fază, Tănase a reluat puțin pe lângă.

Șapte minute mai târziu, Bancu a șutat sănătos, dar destul de departe de poartă. S-a intrat la vestiare cu avantaj minim pentru gazde, nemeritat. Dacă până acum jucam prost și pierdeam pe bună dreptate, acum am jucat curajos și binișor, dar tot în dezavantaj am terminat. Poate în repriza să fim mai norocoși.

Tănase a adus egalarea

Sorescu (min. 50), cu un sut reținut de căpitanul nordicilor și cu ”cap” (min. 51), mingea ducându-se la o palmă de poarta gazdelo, a dat semnalul unui forcing excelent al românilor. Tănase (min. 53), șters pe parcursul primei reprize, a adus o egalare meritată, după o fază începută de MVP-ul Sorescu, continuată de Bancu - olteanul și-a răscumpărat greșeala de la golul finlandezilor - și finalizată sec de Tănase. A fost abia al doilea gol reușit de România în această grupă!

Man (min. 60) a mai avut un șut periculos, apărat de Hradecki, după care finlandezii au echilibrat meciul. Nordicii au reclamat un penalty la Bancu, însă arbitrul a lăsat faza să continue (min. 79), după care elevii lui Iordănescu au trecut la câțiva centimetri de victorie, când Stanciu (min. 80) a șutat foarte periculos de la 20 de metri. Atât de aproape!

Dar la fel de aproape au fost și finlandezii să dea lovitura (min. 85), când Kalman a scăpat singur, l-a întos pe Nedelcearu pe toate părțile și a șutat la colțul lung, mingea ducându-se puțin pe lângă.

Egalul nu ajută pe nimeni și rămânem doar cu satisfacția unui joc bun, a evitării unei înfrângeri istorice în fața Finlandei și cu speranța că vom învinge luni, în ultima etapă liderul grupei, pe Bosnia, și că vom evita ultimul loc și implicit retrogradarea în eșalonul 3 al fotbalului european.

Finlanda - România 1-1 (1-0)

FINLANDA: Hradecki (C) - Alho, L. Valsanen, Ivanov, Jensen, Uronen (87 Niskanen) - Valakari (58 Lingman), Schuller (87 Kairinen), Kamara - F. Jensen (57 Kallman), Pukki (75 Pohjanpalo).

Selecționer: Markku Kanerva

ROMÂNIA: I. Radu - Rațiu, Nedelcearu, Ad. Rus, Bancu - R. Marin (90 Cicâldău), M. Marin, Fl. Tănase (67 Stanciu) - Man (67 Cordea), Alibec (67 Pușcaș), Sorescu (79 Drăguș).

Selecționer: Edward Iordănescu

Clasamentul grupei României

1. Bosnia și Herțegovina 5 3 2 0 7-4 11p

2. Muntenegru 5 2 1 2 6-4 7p

3. Finlanda 5 1 2 2 6-6 5p

4. România 5 1 1 3 2-7 4p

Ce urmează pentru România

Dacă vom termina pe locul 3

  • rămânem în Liga B din Liga Națiunilor
  • păstrăm șanse de a fi la barajul pentru Euro 2024, prin Liga Națiunilor, dar depindem de multe variabile
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE

Dacă vom termina pe locul 4

  • retrogradăm în Liga C din Liga Națiunilor, acolo unde în acest moment evoluează echipe precum Gibraltar, Feroe, Lituania, Kazahstan, Cipru, Luxemburg
  • nu avem șanse să ajungem la barajul pentru Campionatul European prin Liga Națiunilor, cel mai important obiectiv pe care îl aveam în această competiție
  • rămânem în urna a 3-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE

Liga Națiunilor, Grupa 3, Liga B

Vineri:

Bosnia și Herțegovina - Muntenegru 1-0

Finlanda - ROMÂNIA 1-1

Ultima etapă, 26 septembrie 2022

Muntenegru - Finlanda 21.45

ROMÂNIA - Bosnia și Herțegovina 21.45.

S-au jucat

4 iunie 2022

Finlanda - Bosnia și Herțegovina 1-1

Muntenegru - ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA 1-0

Finlanda - Muntenegru 2-0

11 iunie 2022

Muntenegru - Bosnia și Herțegovina 1-1

ROMÂNIA - Finlanda 1-0.

14 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina - Finlanda 3-2

ROMÂNIA - Muntenegru 0-3

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”