România - Israel, aproape sigur cu porțile închise. Dosarele FRF se tot adună la UEFA

România - Israel, aproape sigur cu porțile închise. Dosarele FRF se tot adună la UEFA

Cum FRF e deja sub monitorizarea UEFA după alte două dosare în care suporterii români au produs incidente, scandalurile de la partida de sâmbătă cu Andorra ar putea închide porțile la meciurile naționalei din preliminariile Euro 2024.

Suporteri români în Andorra. Foto Facebook

Scandări xenofobe la adresa Ungariei, bătăi între suporteri și materiale pirotehnice – acestea au fost ”ingredientele” prin care partea dură a suporterilor României și-a încurajat favoriții. Cum nu suntem la prima abatere, există toate premisele ca FRF să fie sancționată de UEFA. Meciul cu Belarus este prea din scurt – se joacă marți – pentru a fi luată o decizie, astfel că probabil că următoarea partidă de acasă a naționalei se va disputa fără spectatori sau cu restricții în privința acestora.

Și următoarea partidă este un importantă spre decisivă, pe 9 septembrie, contra Israel, una dintre rivalele ”tricolorilor” la calificarea la Euro 2024. Cheia va sta în ceea ce a scris în raportul de joc observatorul luxemburghez Claude Kremer.

Probleme la meciurile cu Finlanda și Bosnia

FRF este în procedură de monitorizare, scrie ProSport, după alte incidente. Primul dosar a fost făcut la meciul cu Finlanda, din Giulești, contând pentru Liga Națiunilor și disputat anul trecut. Atunci, meciul a fost întrerupt la mijlocul primei reprize pentru circa două minute din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe gazon.

De asemenea, ultrașii au lansat scandări xenofobe la adresa Ungariei. Forul continental a aplicat doar amenzi, dar cu o sancțiune complementară automată de porți închise dacă se repetă situația în următorii doi ani!

Scăpăm de suspendare la meciul cu Belarus

Al doilea dosar deschis pe numele federației provine din septembrie 2022, de la meciul România – Bosnia 4-1. Tot în Giulești, suporterii din ambele tabere s-au luat la bătaie în peluză, scandal care a generat întreruperea partidei timp de un minut. FRF a scăpat însă doar cu o amendă de 30.000 de euro și închiderea parțială a cel puțin 2000 de locuri la următorul meci de pe teren propriu, dacă se repetă incidentele într-o perioadă de probă de doi ani.

Partida de acasă cu Belarus, programată marți pe Arena Națională, ora 21.45, nu are cum să intre sub incidența unei sancțiuni, fiindcă timpul e extrem de scurt. Însă pentru meciul cu Israel, din luna septembrie, probabil că vot fi luate măsuri de UEFA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani