România?

Voluntarii care au curăţat Lacul Bicaz, alungaţi pentru că nu au vrut să strângă bălegarul din faţa casei unui localnic! Peste 180 de voluntari ai unor asociaţii implicate în ecologizarea Lacului Bicaz, cel mai mare din România, au fost alungaţi de către proprietarul unei case dintr-un cartier al oraşului Bicaz, în a cărui curte se cazaseră temporar, pe motiv că nu au vrut să cureţe bălegarul din faţa locuinţei. 

Acţiunea de ecologizare a Lacului Bicaz, desfăşurată în perioada 9 - 11 septembrie, pe teritoriul a şapte comune din judeţul Neamţ, a fost primită cu reticenţă de către localnici, care i-au alungat pe voluntarii implicaţi în activitate, spun reprezentanţii Asociaţiei Sens Civic Piatra Neamţ

Un exemplu în acest sens, dat de către şeful asociaţiei, este cel al unui locuitor din cartierul Baicu, oraşul Bicaz, care i-a alungat pe cei 180 de voluntari pe motiv că nu au vrut să-i îndepărteze bălegarul din faţa porţii.

”Cu acordul proprietarului, ne-am cazat în curtea locuinţei, unde am avut acces la apă, am instalat corturile şi am făcut mâncare la pirostie. Din păcate,voluntarilor nu li s-a permis să încarce telefoanele de care aveau nevoie pe teren în cazul unor situaţii de urgenţă. A doua zi dimineaţă, proprietarul ne-a condiţionat şederea noastră cu plata cazării sau cu îndepărtarea bălegarului din faţa porţii. Evident că am refuzat pentru că acţiunea noastră de ecologizare, una voluntară, a constat în strângerea deşeurilor care poluează, nu cele inestetice”, a declarat, luni, pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Sens Civic, Andrei Carabelea. 

Reprezentanţii asociaţiilor de mediu din Neamţ condamnă şi lipsa de reacţie a autorităţilor locale din cele şapte comune riverane Lacului Bicaz, care, cu excepţia Primăriei Poiana Teiului, nu au susţinut acţiunea de ecologizare.

”Am avut aproximativ o sută de voluntari din Poiana Teiului. În rest, nu a venit niciun voluntar”, susţine Andrei Carabela. 

Asociaţiile de mediu din Neamţ au luat legătura cu prefectul de Suceava pentru ca, în toamna acestui an, să facă o acţiune de ecologizare şi a râului Bistriţa, în aval de oraşul Vatra Dornei.  
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă