România a avut în aprilie cea mai mare scădere a lucrărilor de construcții din UE

România a avut în aprilie cea mai mare scădere a lucrărilor de construcții din UE

România a înregistrat, în luna aprilie 2017 comparativ cu luna martie 2017, cel mai mare declin lunar al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, minus 7,7%, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ, în zona euro, lucrările de construcții au crescut cu 0,3%, în luna aprilie 2017 comparativ cu luna martie 2017, iar la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcții au stagnat.

Și în ritm anual, luna aprilie 2017 comparativ cu luna aprilie 2016, România a înregistrat cel mai mare declin al lucrărilor de construcții din UE, minus 18,4%, în condițiile în care lucrările de construcții au crescut cu 2,7% în Uniunea Europeană și cu 3,2% în zona euro.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică, volumul lucrărilor de construcții a scăzut în aprilie, ca serie brută, cu 11,6%, față de luna precedentă iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate declinul a fost de 7,6%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 19,6%, respectiv cu 15,3%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria