România a câștigat opt medalii de aur la Europenele de canotaj Under-23 de la Krefeld

România a câștigat opt medalii de aur la Europenele de canotaj Under-23 de la Krefeld

România a cucerit opt medalii de aur şi una de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Krefeld (Germania), potrivit Agerpres.

Aur pentru românia în finala probei de 8+1 masculin (BM8+). FOTO Federatia Romana De Canotaj

Prima medalie de aur a fost câştigată la patru rame cu cârmaci feminin de Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Şuta şi Rucsandra Ioana Bucşa.

Tot medalie de aur a obținut și echipajul masculin de patru rame cu cârmaci, compus din Gheorghe Morar, Eduard Angel Moldovan, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen şi Maria-Antonia Iancu.

A treia medalie de aur a fost câştigată de Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu şi Andreea Petraş, la dublu rame feminin.

Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu au terminat și ei pe primul loc în finala probei de dublu rame masculin.

Medalie de aur a obținut și echipajul de patru rame masculin compus din Sebastian Timiş, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrişor Axintoi şi Iliuţă-Leontin Nuţescu.

Echipajul feminin de opt plus unu, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Andreea Petraş, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Luta, Rucsandra-Ioana Bucşa, a concurat singur în finală.

Tot medalie de aur au câştigat şi Alexandra Ungureanu şi Iulia-Liliana Bălăucă la dublu vâsle feminin.

Ultima medalie de aur a fost câştigată de echipajul masculin de opt plus unu, alcătuit din Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă, Iliuţă-Leontin Nuţescu, Maria-Antonia Iancu.

O medalie de argint

Medalia de argint a fost obţinută la patru rame feminin, de Daria-Ioana Dinulescu, Andreea-Fabiola Iorgovan, Valentina Amalia Azoiţei şi Alexandra-Cornelia Ionel.

Dragoş Valentin Peia, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Ovidiu Cristian Badea şi Ionuţ Pavel au ocupat locul şase în finala probei de patru vâsle masculin.

În Finala B a probei de simplu vâsle masculin, Marius-Ionel Bodnar s-a clasat pe locul 3, ocupând astfel poziţia a 9-a în clasamentul general, în timp ce echipajul de dublu vâsle masculin, compus din Costi-Daniel Neagoe şi Marian Ştefan Dunca, a încheiat cursa pe locul 4 în Finala B, ocupând poziţia a 10-a în clasamentul general.

România a participat la competiţie cu 12 echipaje, dintre care zece s-au calificat în finalele pentru medalii.

Sportivii români au cucerit 9 medalii, dintre care 5 de aur şi 4 de argint, în 2022 la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat