România a tăcut și a făcut/Surprinzătoarele amănunte despre rolul țării noastre în conflictul din Ucraina

România a tăcut și a făcut/Surprinzătoarele amănunte despre rolul țării noastre în conflictul din Ucraina

Conform documentelor secrete ale Pentagonului, care au ajuns pe rețelele sociale în ultimele zile, contribuția României, în ce privește pregătirea tactică, instrucția și recuperarea militarilor ucraineni, e la fel de importantă precum cea a Poloniei, scrie spotmedia.ro .

Mai mult, din documentele apărute pe rețelele sociale, se observă că aceste două state reprezintă cheia în ce privește antrenamentul strategic și de luptă al trupelor ucrainene.

Deși oficialii români nu au vorbit nimic, niciodată despre ajutorul militar acordat Ucrainei, documentele Pentagonului arată că țara noastră are un rol cheie în ce privește transferul de echipamente venite din Occident, monitorizarea informațională a frontului și pregătirea soldaților din țara vecină.

România ajută și militar Ucraina

Conform unui raport secret „scurs” din Pentagon, în zilele de 3,4 și 5 martie, pe teritoriul României s-au desfășurat următoarele operațiuni militare:

  • Recunoaștere aeriană în adâncime (Airborne Sensitive Reconaissance);
  • Instrucție bilaterală cu națiunile partenere care au un rol cheie în susținerea Ucrainei;
  • Instrucție cu națiunile partenere pentru descurajarea militară a Rusiei;

În ceea ce privește operațiunea de recunoașterea aeriană, România, conform raportului, a folosit un avion cu pilot și două drone, iar Polonia, un avion cu pilot și trei drone.

Documentul Pentagonului în care apar date despre contribuția României. A fost publicat trunchiat, special pentru a nu oferi informații ce ar putea fi importante pentru anumiți actori ostili, dar imaginea există, face parte din cele 100 de pagini publicate pe rețelele sociale și încă poate fi găsit în mediul online - Colaj foto: Spotmedia.ro

Operațiunile s-au repetat și în următoarele două zile, se arată în programul planului respectiv.

Din aceste informații reiese și faptul că România are, mai degrabă, un important rol strategic în ce privește susținerea Ucrainei și nu neapărat unul de donator de arme și echipamente.

Și asta, în principal, pentru că Armata Română se află încă într-o perioadă de modernizare și adaptare la standardele NATO, că producția de muniție și armament convențional s-a prăbușit după 1990 în lipsa investițiilor publice, dar și pentru că tancurile și avioanele noastre sunt vechi și neadecvate solicitărilor venite de la Kiev.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale