România a trimis noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România a trimis noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza, a precizat, luni, Executivul, anunțând trimiterea unui nou transport cu produse alimentare şi articole de cazarmament, în valoare de 8,2 milioane de lei.

Noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza Foto: Facebook/ DSU

Având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Astfel, potrivit Executivului, în cursul dimineții de luni a fost trimis un nou transport, în Fâșia Gaza, cu produse alimentare și articole de cazarmament (corturi, saci de dormit, paturi etc.) în valoarea totală de 8,2 milioane de lei, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Decizia de acordare a acestor produse a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu, iar tansportul se realizează cu resurse naționale până în HUB-ul constituit de Comisia Uniunii Europene în Republica Cipru.

Ulterior, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, transportul acestui ajutor umanitar pe relația Republica Cipru – Fâșia Gaza se face cu ajutorul agențiilor specializate ONU.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”