România, analizată. Jucăm atât de prost, încât toți adversarii par de pe altă planetă. Să nu-i facem mari și pe kosovari!

România, analizată. Jucăm atât de prost, încât toți adversarii par de pe altă planetă. Să nu-i facem mari și pe kosovari!

România merge șchiopătând pe drumul către Euro 2024. Ultimele trei partide ale „tricolorilor“ din campania de calificare s-au încheiat cu trei rezultate de egalitate. Toate obținute în dificultate, după jocuri dezastruoase, în care am fost net inferiori adversarilor: 0-0 cu Kosovo, 2-2 cu Elveția și 1-1 cu Israel, sâmbătă.

Echipa României a ”furat” un puct în meciul cu Isreal. Foto Mediafax

Cu jocul care scârțâie din toate încheieturile, totuși naționala rămâne în cărțile calificării. Nici nu știm dacă se ne bucurăm sau să ne întristăm. Poate ajungem anul viitor la Europeanul din Germania, dar ce facem acolo? Mergem să ne facem de râs? Pentru că e clar că suntem departe de cerințele moderne ale fotbalului.

Dacă Israelul, echipă aflată pe locul 76 mondial și aflată cu 30 de poziții în spatele „tricolorilor“, a venit la București și le-a ascuns mingea alor noștri, afișând un joc adaptat la realitate, atunci se naște întrebarea dacă e bine sau nu să jucăm la Euro. Răspunsul l-a dat un fotbalist cerebral al trupei lui Edi Iordănescu, cel puțin în afara terenului, Răzvan Marin: „Dacă vrem să mergem la Euro să ne facem de râs, mai bine stăm acasă să ne uităm la TV.

Suntem pe locul 2, dar nu cred că mulțumește pe nimeni jocul. Mie nu îmi place, nu mă simt bine când avem astfel de meciuri. Putem mult mai mult. Poate dacă am fi câștigat cu 1-0 nu mai zicea nimeni nimic, conta doar rezultatul. Chiar avem un spirit de sacrificiu, ne dorim toți la Euro, tot grupul știe unde vrem să ne aflăm vara viitoare. Dar trebuie să facem mult mai mult“.

Toți sunt buni contra noastră

România și-a creat o obișnuință în a face mari niște naționale minuscule. De-a lungul ultimilor ani, Islanda, Muntenegru, Bosnia, Slovenia sau Finlanda au părut zmei contra „tricolorilor“, ne-au făcut să exclamăm: „Ce fotbal joacă ăștia!“, după care au revenit în mediocritate. De altfel, România a jucat în actualele preliminarii , la un nivel acceptabil, doar în meciul de debut din Andorra (2-0), apoi 20 de minute cu Belarus, timp în care băieții noștri au făcut 2-0 și apoi au apărat eroic rezultatul (2-1) în fața unei echipe zdrobite de Elveția cu 5-0 la ea acasă. Au urmat trei întâlniri în care ne-am rezumat la câteva sclipiri și la noroc cu carul.

Evoluția naționalei României în meciul cu Israel l-a adus la exasperare pe fostul internațional Viorel Moldovan. Acesta a răbufnit imediat după fluierul final: „Am arătat încă o dată că suntem incapabili să jucăm fotbal. Nu știu ce se întâmplă. Să fii dominat acasă și să vezi această diferență de tactică și tehnică în favoarea Israelului... Mai ales când ești susținut de 50.000 de fani.

România, națională slabă, public de nota 10. Foto Mediafax

România, națională slabă, public de nota 10. Foto Mediafax

Mi-am dat seama că suntem modești. Când văd atâta neputință, îmi vine să înnebunesc! Mi-aș dori să se desființeze fotbalul când văd naționala. Israelul vine și te calcă efectiv în picioare la tine acasă. Ne-au omorât! Ne-au distrus în repriza a doua! Fotbalul? Unde e fotbalul?! Unde sunt mijlocașii? Unde e personalitatea? Propagandă multă, mult bla, bla, bla în această săptămână. Ne mințim! Lumea vine la stadion datorită acestei propagande mincinoase. Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim, ne merităm soarta!“.

Mâine, meci capital cu Kosovo

Pentru România, urmează mâine meciul cu Kosovo. O echipă mică, dar periculoasă, cu rezultate total contradictorii : egaluri cu favoritele Elveția, România și Israel, dar și remiză acasă cu Andorra și înfrângere în Belarus. Naționala statului nerecunoscut de țara noastră e deocamdată ieșită din calculele calificării, dar poate reintra dacă „tricolorii“ rămân în starea de letargie cu care ne-au obișnuit în ultima vreme.

Meciul de mâine (21.45, Antena 1) e capital pentru reprezentativa condusă de Edi Iordănescu. Haideți, băieți! În lipsa unei strategii clare a federației - reîntinerim echipa, dar jucăm tot cu veterani - sau a unei idei de joc din partea selecționerului - vrem să jucăm combinativ, dar ne băgăm cu fundul în poartă -, tot în voi e speranța.

Preliminarii Euro 2024

Grupa I, rezultate etapa a 5-a

România - Israel 1-1

Andorra - Belarus 0-0

Kosovo - Elveția 2-2

Clasament

1. Elveția 5 14-5 11

2. România 5 7-4 9

3. Israel 5 6-7 8

4. Kosovo 5 5-6 4

5. Belarus 5 4-10 4

6. Andorra 5 3-7 2

Etapa viitoare (marți, 12 septembrie)

România - Kosovo (21.45, Antena 1)

Elveția - Andorra (21.45)

Israel - Belarus (21.45)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB