România – Andorra ne face mari cu cei mici, dar și liderii grupei: De ce e înșelător acum clasamentul

România – Andorra ne face mari cu cei mici, dar și liderii grupei: De ce e înșelător acum clasamentul

Eliberată din ghearele huliganilor de la „Uniți sub tricolor“ și alte grupări în care se regăsesc indivizi fără cei 7 ani de acasă – au fost trimiși de UEFA în fața televizoarelor - naționala României a respirat parfumul unei atmosfere superbe pe Arena Națională. Pentru că aici tribunele au fost populate de copii sub 14 ani. Ale căror manifestări energice, curate și pline de exuberanță au purtat naționala spre o victorie lejeră.

Ianis Hagi, prestație excelentă în meciul cu Andorra. FOTO: Sportpictures.eu

Ce-i drept, și fără această atmosferă splendidă, România era condamnată să învingă Andorra. Nici nu putea fi altfel, având în vedere că, până duminică, naționala unui stat cu 79.000 de locuitori avea următorul bilanț în grupa I: 7 meciuri, 0 victorii, 2 remize, 5 înfrângeri, golaveraj 3-13!

Cu niște adversari amatori în față, niște „ciomăgari“ ai fotbalului, România a defilat. Bîrligea a avut prima ocazie de la câțiva metri, în minutul 14. Apoi, balul a fost deschis de Nicolae Stanciu. Acesta a transformat magistral o lovitură liberă: România – Andorra, 1-0 din minutul 23. Mai departe, Bancu l-a găsit pe Ianis Hagi, iar acesta și-a eliminat adversarul direct din preluare și a majorat scorul (29). Același Ianis Hagi a scos apoi un penalty prin VAR. Mijlocașul de la Alaves a fost lovit fără minge, în careu, de Marc Garcia, iar centralul a arătat spre punctul cu var, când atacul României era în desfășurare. Răzvan Marin a transformat pentru 3-0 (44), stabilind, totodată, scorul de la pauză.

Recitalul a continuat și după pauză. Cu Florinel Coman marcând primul său gol pentru națională cu un șut sub transversală (50). S-a terminat 4-0, după ce am avut și două goluri anulate, unul pentru fault la portar înscris de Rus și altul pentru ofsaid, marcat de Mihăilă. În minutul 90+1, San Nicolas, de la naționala Andorrei, a văzut cartonașul roșu.

Dăm de echipele pe care nu le-am bătut

Grație acestui succes, România a trecut pe primul loc în grupa I și, la prima vedere, e mare favorită la calificare la Euro 2024, în condițiile în care primele două clasate ajung la turneul final din Germania (14 iunie – 14 iulie). Din păcate, la ora actuală, clasamentul nu ne spune toată povestea! Pentru că România mai are două meciuri de jucat, spre deosebire de Elveția și Israel, formațiile cu care se bate la calificare. Elvețienii mai au trei jocuri, iar israelienii chiar patru. Așadar, din capul locului, e clar că aceste formații pot strânge mai multe puncte, cu precizarea că au și un meci direct, între ele.

Problema și mai mare pentru România e următoarea: luna viitoare, vom juca, pe rând, cu Israel (în deplasare sau pe teren neutru), iar apoi acasă, cu Elveția. Adică, rivalele noastre la calificare. Vorbim despre echipe pe care nu le-am bătut în primele întâlniri directe. A fost 2-2 cu Elveția în deplasare și 1-1 cu Israel acasă. De fiecare dată, după niște meciuri norocoase în care tricolorii au smuls câte un punct cu mare șansă.

Acum, la cum arată ierarhia grupei, e clar că meciurile cu Israel și Elveția vor fi pe viață și pe moarte. Mai ales că ce s-a întâmplat, duminică, în Elveția – Belarus, după cum Adevărul a scris aici, a stricat socotelilor oamenilor din anturajul naționalei. Ei sperau ca Elveția să vină la București, în ultima etapă, deja calificată. Acum însă, naționala pregătită de Murat Yakin va juca la turație maximă, în condițiile în care poate pierde calificarea la Euro 2024! Ceea ce ar fi un dezastru fotbalistic pentru această țară.

21.732

de spectatori, în marea lor majoritate copii, au fost prezenți pe Arena Națională la meciul România - Andorra.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

Duminică

Elveția – Belarus 3-3

România – Andorra 4-0

1. România 8 4 4 0 13-4 16

2. Elveția 7 4 3 0 20-8 15

3. Israel 6 3 2 1 7-7 11

4. Kosovo 7 1 4 2 8-8 7

5. Belarus 8 1 3 4 7-14 6

6. Andorra 8 0 2 6 3-17 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Programul grupei până la finalul campaniei

*15 noiembrie: Israel – Elveția

*18 noiembrie: Belarus – Andorra, Elveția – Kosovo, Israel – România

*21 noiembrie: România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo - Belarus

*Meciul Kosovo – Israel urmează să fie reprogramat de UEFA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat