România, condamnată să facă figurație la Cupa Mondială de rugby. Analiză dură a agenției AFP

România, condamnată să facă figurație la Cupa Mondială de rugby. Analiză dură a agenției AFP

„România, aproape condamnată să facă figuraţie la Cupa Mondială“, a scris AFP într-un material de analiză, publicat înainte de debutul ”stejarilor” la competiția din Franța. Naționala lui Eugen Apjok joacă azi contra Irlandei, echipa numărul 1 a lumii la acest moment. Urmează Africa de Sud - campioana en-titre, Scoția și Tonga.

”Stejarii” au cel mai greu meci azi, cu Irlanda. Foto Facebook

„Bastion de temut altădată, înainte de a regresa în ierarhia rugbyului european după căderea comunismului, România abordează fără adevărate iluzii o nouă Cupă Mondială din istoria sa, într-o Grupă B în principiu prea mare pentru ea. Sunt departe vremurile când «stejarii» rivalizau cu, şi chiar învingeau, echipe ca Franţa, Scoţia sau Ţara Galilor, când Bucureştiul era o destinaţie neprimitoare, chiar pentru All Blacks (n.r. - Noua Zeelandă), învingători cu şansă (14-6) în 1981.

De atunci, România, locul 19 în clasamentul World Rugby, a ajuns o echipă oarecare , depăşită mai întâi de Italia la începutul anilor 2000, apoi de Georgia, în faţa căreia se împiedică regulat şi care, în pregătirile pentru Mondialul 2023, a învins-o cu un usturător 56-6 la Tbilisi. Cu un lot alcătuit mai ales din jucători din întrecerea internă, cărora li se adaugă nouă oameni din campionatele Franţei, de la Top 14 la Nationale 2 (divizia a patra), ea nu-şi datorează participarea la Mondialul 2023 decât descalificării Spaniei, care a folosit un jucător neeligibil în două meciuri din preliminarii“.

România e o amintire a echipei care a fost odată. Foto Facebook

România e o amintire a echipei care a fost odată. Foto Facebook

Ce se poate aştepta de la actuala generaţie antrenată de Eugen Apjok, în funcţie după demisia englezului Andy Robinson în luna decembrie? Răspunsul AFP la această întrebare este: „Nu mare lucru, cu atât mai mult cu cât cel mai cunoscut dintre jucătorii săi, Atila Septar, de la Toulon, a părăsit în această lună cantonamentul echipei naţionale din motive personale. România va încerca să existe în Grupa B, în care se află campioana mondială en-titre – Africa de Sud, numărul 1 mondial –, Irlanda, Scoţia şi Tonga“, au scris cei de la AFP.

Irlandezii menajează trei atacanți

„Stejarii“, care vor disputa două meciuri la Bordeaux, şi-au instalat cantonamentul la Libourne, în sud-vestul Franţei. Singura rază de speranță pentru meciul de debut la Cupa Mondială de rugby este faptul că Irlanda va aborda meciul cu noi fără trei atacanți. Cu mici probleme medicale, Jack Conan, Dan Sheehan și Dave Kilcoyne vor fi menajați pentru adevăratele bătălii din grupă.

Programul „stejarilor“ la Cupa Mondială

Azi: România - Irlanda (Bordeaux, ora 16.30, DigiSport 1)

17 septembrie: România - Africa de Sud (Bordeaux, ora 16.00, DigiSport 2)

30 septembrie: România - Scoţia (Lille, ora 22.00, Digisport 2)

8 octombrie: România - Tonga (Lille, ora 18.45, Digisport 1).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?