România cumpără blindate amfibii americane

România cumpără blindate amfibii americane

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către România a unui lot de mașini blindate șenilate amfibii printr-un program de tip Foreign Military Sale (FMS) pentru suma de 120,5 milioane de dolari.

Amfibiu american U.S. Navy photo by Chief Mass Communication Specialist America A. Henry/Released

„Guvernul României a solicitat cumpărarea a șaisprezece vehicule amfibii de asalt, varianta pentru transportul și debarcarea militarilor (AAVP-7A1), trei vehicule amfibie de asalt, varianta de comandă (AAVC-7Al) și două vehicule amfibie de asalt, varianta de recuperare (AAVR-7Al)”, se arată în documentul Agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii (Defense Security Cooperation Agency).

În plus, la militarii români vor ajunge, prin același contract, 16 mitraliere grele Browning M2, precum și cinci mitraliere M240B 7,62 milimetri, dar și lansatoare automate de grenade MK-19 de 40 mm și sisteme de ochire cu termoviziune M36ET1.

În document se mai arată că acest vehicul blindat va îmbunătăți capacitatea României de a răspunde la amenințările de securitate actuale și viitoare prin modernizarea și asigurarea capacității fortelor arme. „România nu va avea nicio dificultate să integreze aceste echipamente în forțele sale armate”, se precizează în document.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat