România este printre cele câteva ţări UE cu creşteri ale lucrărilor de construcţii în luna februarie

România este printre cele câteva ţări UE cu creşteri ale lucrărilor de construcţii în luna februarie

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 2,3%, în luna februarie 2021 comparativ cu luna ianuarie 2021, în rândul statelor membre UE creşteri mai mari fiind înregistrate doar în Suedia (9,2%) şi Austria (8,8%), arată datele publicate, luni, de Eurostat.

În schimb, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, un declin de 2,1%, iar în UE au înregistrat o scădere de 1,6%. Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut de la o lună la alta, în februarie, sunt Suedia, Austria, România şi Bulgaria.


Sursa: https://ec.europa.eu/eurostat


În ritm anual, în februarie 2021, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au scăzut cu 5,8% în zona euro şi cu 5,4% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România se situează printre ţările unde lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri, cu un avans de 1,6%, alături de Suedia (5,8%) şi Austria (3,6%). De altfel, cele trei state menţionate anterior sunt şi singurele state membre în care lucrările de construcţii au înregistrat o creştere în ritm anual în luna februarie.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, în februarie 2021 comparativ cu ianuarie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 30,4%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,3%, creştere înregistrată la lucrările de reparaţii capitale (+11,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,7%).

În luna februarie 2021 comparativ cu februarie 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 3,3%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina