România, fără aer la Euro 2024. Handbaliștii au pierdut singurul meci cu un adversar abordabil

România, fără aer la Euro 2024. Handbaliștii au pierdut singurul meci cu un adversar abordabil

România a debutat cu stângul la Campionatul European de handbal din Germania, la 28 de ani după ce disputase ultimul meci la un turneu final European.

România s-a sufocat în a doua repriză contra Austriei. Foto Facebook FRH

”Tricolorii” au avut primul meci din grupa B contra Austriei, singurul adversar în fața căruia puteau realiza o surpriză. Și o repriză au jucat la capacitate maximă contra unei echipe care ne bătuseră de două ori în campania preliminară. Elevii lui Xavi Pascual au ținut aproape în primele 30 de minute ale întâlnirii, chiar dacă a au avut două eliminări, Cava și Negru primind cartonașe roșii.

Dezastru după pauză

S-a intrat la vestiare cu scorul de 14-15, grație portarului Ionuț Iancu, autor a 9 parade, dar și a unei linii de 9 metri bine calibrate. Partea a doua a început cu un 7 metri ratat de băieții noștri, care s-au prăbușit fizic, rămânând parcă fără aer până la final. România a marcat doar două goluri în primele 12 minute, iar austriecii s-au distanțat decisiv, păstrând ecartul până la final: 31-24.

Pentru echipa antrenată de Xavi Pascual au marcat Demis Grigoraş 6 goluri, Daniel Stanciu 4, Andrei Buzle 4, Ionuţ Nistor 3, Gabriel Ilie 2, Ştefan Gabriel Cumpănici 2, Adrian Rotaru 1, Călin Dedu 1, Cristian Ghiţă 1.

Pentru România urmează două meciuri de foc : primul e duminică, de la ora 19.00, când va întâlni Spania, campioana europeană din 2018 și 2020 și vicecampioana de la ultima ediție a Euro. Urmează apoi duelul cu o altă națională de primă mărime a handbalului continental, Croația, vicecampioana din 2020. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorţi a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11.

România Campionatul European de handbal masculin

Austria - România 31-24

România - Spania, 14 ianuarie, ora 19.00

Croația - România, 16 ianuarie, ora 19.00

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat