România - Franța, meci pentru istoria voleiului. Când are loc „sfertul” de la Euro și de ce nu se vede la tv

România - Franța, meci pentru istoria voleiului. Când are loc „sfertul” de la Euro și de ce nu se vede la tv

România joacă un meci pentru istorie, contra Franței, în sferturile de finală ale Campionatului European de Volei. Întâlnirea de azi, de la ora 21.00, are loc în Bulgaria, la Varna.

Alexandru Rață și compania, în fața unei performanțe extraordinare. Foto Facebook FR Volei

Partida contra campioanei olimpice nu va putea fi urmărită la tv în România, pentru că un campionat de asemenea importanță nu este interesant pentru șefii televiziunilor din România. După cum ne-au demonstrat aceștia, partidele fade din Superliga sunt la mare cautare. În ultimii ani, difuzarea unor evenimente de interes s-a făcut în multe rânduri la presiunea iubitorilor sportului sau a ziarelor, totul culminând cu ratarea unor curse ale lui David Popovici, în perioada în care acesta se afla ”pe val”.

4 victorii la rând pentru România

Până acum, România a avut un parcurs senzațional la Campionatul European de volei. După două înfrângeri în meciurile de debut, 0-3 cu Portugalia și 2-3 cu Israel, ”tricolorii” au măturat totul în cale: 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia, 3-1 cu Franța și 3-2 cu Croația. În ultimul meci din grupă, „tricolorii” au învins chiar Franța, adversara de luni, din ”sferturi”. Echipa națională i-a administrat campioanei olimpice en-titre singura înfrângere la această ediție a competiției.

Acum, cele două se întâlnesc din nou, obiectivul fiind calificarea în semifinale la Camionatul European de volei. Pentru România ar fi o victorie istorică. Echipa națională nu s-a mai calificat în penultimul act la Euro de 46 de ani, din 1977, când obținea de altfel și ultima medalie, cea de bronz. Naţionala masculină a României are în palmares cinci medalii (1 aur - 1963, 2 argint - 1955, 1958, 2 bronz - 1971, 1977).

Rezultatele României la Campionatul European de volei

0-3 cu Portugalia

2-3 cu Israel

3-2 cu Turcia

3-1 cu Grecia

3-1 cu Franţa, toate în grupe

3-2 cu Croația, în optimi

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?