România în Liga Națiunilor. Se cere demisia lui Iordănescu în caz că retrogradăm în lumea a treia a fotbalului

România în Liga Națiunilor. Se cere demisia lui Iordănescu în caz că retrogradăm în lumea a treia a fotbalului

După 1-1 în Finlanda, după un joc mai bun decât dezastrul arătat în precedentele 6 partide, România are misiunea de a se salva pe ultima sută de metri de o rușine istorică. Din păcate, nu stăm la mâna noastră pentru evitarea ultimului joc și implicit retrogradarea în Liga C.

Edi Iordănescu poate pleca după meciul cu Bosnia. Foto Arhivă Adevărul

Concret, pentru a scăpa de coada clasamentului, România trebuie să facă un rezultat mai bun în compania Bosniei decât cel realizat de Finlanda în deplasarea din Muntenegru. Dacă batem în meciul de luni seară (ora 21.45, Prima TV), nordicii nu rebuie să învingă la Podgorica. Dacă facem egal, Finlanda trebuie să piardă contra Muntenegrului. La egalitate de puncte, „tricolorii” au avantajul meciurilor directe cu Finlanda (1-0, 1-1). Mai sus de locul 3 nu putem urca.

Dacă pierdem cu Bosnia, lucrurile sunt clare, rămânem ultimii și la anul jucăm cu echipe ca Andorra, Luxemburg, Gibraltar sau San Marino.

În lumea fotbalulului, părerile sunt împărțițe. Dacă unii cred că selecționerul Edi Iordănescu ar trebui păstrat în orice condiții, evoluția din Finlanda fiind total schimbată față de precedentele meciuri, Mihai Stoica e ferm: retrogradarea trebuie să vină la pachet cu demiterea antrenorului.

Mihai Stoica a lucrat cu Edi Iordănescu la FCSB. Foto Arhivă Adevărul

Mihai Stoica a lucrat cu Edi Iordănescu la FCSB. Foto Arhivă Adevărul

Managerul general al celor de la FCSB, a declarat: „Eu nu cred că retrogradăm. Bosnia și-a terminat treaba, are 11 puncte (n.r. e deja câștigătoarea grupei). Nu o să vină cu prima echipă, nu știu dacă vor fi interesați de meciul ăsta. Cred că avem o șansă mare să batem Bosnia. Nu e suficient, trebuie să nu câștige Finlanda, dar mi s-au părut destul de subțiri.

Dacă retrogradăm, eu cred că da, trebuie schimbat selecționerul. Mai rău decât retrogradare ce poate fi? Mai rău decât să retrogradezi nu există. Clar că trebuie luate măsuri dacă retrogradezi, dar eu nu cred că retrogradăm”, a declarat Mihai Stoica la Orangesport.

Mihai Stoica: „Modelul maghiarilor ar trebui urmat”

Mihai Stoica este de părere că FRF ar putea încerca din nou să pună un selecționer străin în cazul demiterii lui Iordănescu jr. Acesta o dă exemplu pe Ungaria. „Eu cred că modelul maghiarilor ar trebui urmat. Nu trebuie să avem neapărat un antrenor român. Antrenorii români de mare valoare stau pe milioane afară. La momentul actual eu cred că dacă ar fi toţi, prin absurd, disponibili pentru naţinională, ar exista bani de salariu, finala ar fi între Olăroiu şi Răzvan Lucescu. Bun, nu sunt disponibili.

Echipa naţională nu poate ajunge să concureze cu cluburile respective. Atunci aduc un antrenor străin, nu neapărat un antrenor străin care nu ştia, care era lăsat de fotbal, cum era Daum. Daum era lăsat, nu ştia de capul lui. Aduc un Rossi (n.r. - selecţionerul Ungariei), habar nu am, italieni.

Mă gândeam la genul Stamaccioni. Există atât de mulţi antrenori în Italia. Italia, un izvor de antrenori. La naţională nu trebuie să-i dau un salariu extraordinar, dar o încerc şi pe asta. Vrei un antrenor ca să ce? Să fie ascultător? Nu trebuie să fie neapărat român, din moment ce ungurii au făcut ce au făcut cu un străin”, a mai spus Stoica.

Liga Națiunilor, grupa B

Etapa 6, 26 septembrie 2022

România - Bosnia-Herţegovina, ora 21.45, Prima TV

Muntenegru - Finlanda, ora 21.45

Clasamentul grupei României

1. Bosnia și Herțegovina 5 3 2 0 7-4 11p

2. Muntenegru 5 2 1 2 6-4 7p

3. Finlanda 5 1 2 2 6-6 5p

4. România 5 1 1 3 2-7 4p

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid