România, în topul țărilor cu cele mai multe servere de comandă destinate atacurilor la serverele companiilor

România, în topul țărilor cu cele mai multe servere de comandă destinate atacurilor la serverele companiilor

România a intrat în Top 10 al țărilor cu cele mai multe servere de comandă și control pentru atacuri informatice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), ocupând la ora actuală locul 6, reiese dintr-un raport realizat de experții Kaspersky Lab, dat vineri publicității.

Potrivit sursei citate, Coreea de Sud rămâne lider în ceea ce privește numărul serverelor de comandă și control (C&C) detectate, urmată de Statele Unite ale Americii și Olanda. În același clasament, China iese din Top 3 pentru prima dată de când a început monitorizarea specialiștilor Kaspersky Lab, coborând pe poziția a 7-a. De asemenea, Japonia, Ucraina și Bulgaria au părăsit clasamentul primelor 10 țări cu cel mai mare număr de servere C&C, acestea fiind înlocuite de Hong Kong, România (care ocupă locul al șaselea) și Germania.

În primul trimestru din 2017, sistemul Kaspersky DDoS Intelligence a înregistrat atacuri DDoS împotriva unor resurse din 72 de țări, cu opt mai puține decât în ultimul trimestru al anului 2016. Olanda și Marea Britanie au înlocuit Japonia și Franța în top 10 țări cu cele mai multe victime DDoS.

Conform raportului de specialitate, în general, în T1 din 2017 cel mai mare număr de atacuri (994) a fost observat pe 18 februarie, iar cel mai lung atac DDoS a durat 120 de ore. Trimestrul trecut, cel mai lung atac a durat 292 de ore.

Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracțiune cibernetică, având ca țintă website-uri importante și mai rar computerele personale.

Sistemul DDoS Intelligence (parte din Kaspersky DDoS Protection) este creat pentru a intercepta și analiza comenzile trimise către boți prin servere de comandă și control (C&C) și nu are nevoie să aștepte până când utilizatorii dispozitivelor sunt infectați sau atacați pentru a aduna date.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”