România, ironizată de presa din Israel,: „Adversar cu fotbal de modă veche”

România, ironizată de presa din Israel,: „Adversar cu fotbal de modă veche”

România a remizat cu Israel, 1-1, în preliminariile Euro 2024. Chiar dacă adversara de sâmbătă seara e pe locul 76 în lume, cu 30 de poziții în spatele ”tricolorilor”, fotbalul prestat de cele două naționale a fost din era diferite. Ei, joc modern, cu presing sufocant și pase pe fiecare metru pătrat, noi cu minge lungă, nefiind în stare să legăm două-trei pase.

Denis Alibec, neputincios în fața fotbaliștilor israelieni. Foto Mediafax

Presa din Israel, total nemulțumită de rezultat, a remarcat tactica românilor din meciul de pe Arena Națională. „A fost un punct luminos. Echipa lui Alon Hazan a fost mai bună pe tot parcursul jocului în fața unui adversar care s-a bucurat de susținerea a peste 40.000 de spectatori, dar a avut dificultăți în a găsi răspunsuri pentru jocul Israelului. România a jucat un fotbal de modă veche. Naționala noastră a atacat și a meritat să câștige, a fost superioară adversarului. Acest rezultat o dezavantajează”.

Portarul, scos vinovat pentru semieșec

Publicația israeliană a găsit explicația pentru ratarea victoriei : ”Problema a fost în partea cealaltă a terenului. În minutul 24 portarul Omri Glazer a scăpat o minge, care, probabil, i-a știrbit încrederea. După trei minute s-a produs o altă greșeală, care a dus la golul românilor”. Jurnaliștii de la Sports Walla și-au găsit și noul star al echipei: „În ultimele minute, s-a jucat în huiduielile publicului și a fost doar o echipă pe teren, care a avut un jucător talentat, care s-a remarcat, Oskar Gloukh. Diamantul de la Red Bull Salzburg a stabilit egalitatea în minutul 55 și a dat încredere colegilor lui”.

Un alt ziar din Israel, One, e convins că naționala din Țara Sfântă nu are cum să nu ia fața României în campania de calificare la Euro 2024: „Așa se joacă fotbal! Vom ajunge la Euro. A fost pentru prima dată după mulți ani când naționala Israelului a avut inițiațiva la un meci în deplasare. A atacat și a dominat. Echipa a jucat așa cum trebuie să o facă mereu, cu inițiativă și fără teamă. Israelul este a doua cea mai bună echipă din grupă și ne-am dat seama că este peste principalul adversar la calificare”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat