România, la Euro de handbal după 28 de ani? Calculele calificării la turneul final. Suntem favoriți

România, la Euro de handbal după 28 de ani? Calculele calificării la turneul final. Suntem favoriți

Naționala de handbal masculin a României a învins clar reprezentativa similară din Insulele Feroe, scor 25-17, în preliminariile pentru Euro 2024. Chiar dacă scorul indică o victorie lejeră, acestă a venit în urma paradelor senzaționale ale portarului Ionuț Iancu.

Xavi Pascual poate duce România la Euro după ani și ani. Foto Sportpictures

Primele două clasate se califică la Campionatul European din 2024, dar și cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 din cele 8 grupe preliminare. Celelalte două meciuri rămase pentru „tricolori” sunt cu: Austria (acasă, pe 24 aprilie) și Ucraina (deplasare, 30 aprilie).

În runda precedentă, România a suferit o umilință de zile mari: naționala din Insulele Feroe s-a impus cu scorul de 28-26 în fața României.

Nicolae Munteanu nu e convins

Fosta glorie Nicolae Munteanu nu s-a lăsat însă convins de naționala României. „Care echipă? A jucat un singur jucător în fața celor de la Feroe: Iancu. Dacă nu era Iancu era dezastru. Echipa a jucat la fel. Aceleași scheme. Nimic schimbat. Victoria de azi nu spală înfrângerea din Feroe.

Poate află și domnul Pascual că victoriile sunt ale echipei, înfrângerile ale antrenorului. Acum avem o șansă. Dar jucăm ca să avem o șansă în plus. Atât. Jocul de azi nu mi-a schimbat părerea față de evoluția echipei noastre”, a spus Nicolae Munteanu pentru ProSport.

Cristian Gațu e încrezător în băieții noștri. Foto Arhivă Adevărul

Cristian Gațu e încrezător în băieții noștri. Foto Arhivă Adevărul

De altă parte s-a situat Cristian Gațu: „Se vede o schimbare. Echipa a jucat mai bine, mai concentrat și cu mai multă atenție. Dar și în acest meci, tot Iancu a fost numărul unu”.

Calculele pentru Euro 2024: România, favorită la calificare

Naționala lui Xavi Pascual ocupă poziția secundă în grupa 4 preliminară, cu 4 puncte. Celelalte două meciuri rămase pentru „tricolori” sunt cu: Austria (acasă, pe 24 aprilie) și Ucraina (deplasare, 30 aprilie). Dacă socotelile hârtiei vor fi respectate, iar favorita Austria va câștiga meciurile cu Ucraina și Insulele Feroe, „tricolorii” pot mulțumi și cu o remiză în disputa cu ucrainenii.

În funcție de jocul rezultatelor, România poate merge mai departe și cu două înfrângeri: Austria să bată tot, România să nu piardă la mai mult de 8 goluri cu Ucraina, iar Insulele Feroe să câștige disputa cu Ucraina, scrie gsp.ro.

România poare reveni la Campionatul European după o pauză de 28 de ani. „Tricolorii” au bifat ultima prezență la Euro în 1996.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu