România, la înălțime la Mondialul de tenis de masă: fetele s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

România, la înălțime la Mondialul de tenis de masă: fetele s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

Vis la Paris, îndeplinit pentru fetele de la naționala de tenis de masă! După un Mondial încântător, în care au defilat până acum, învingând, pe rând, Suedia (3-0), Canada (3-0), Singapore (3-1) și Serbia (3-1), astăzi, Bernadette Szocs și colegele ei au obținut victoria decisivă pentru JO 2024 (26 iulie, 11 august, Paris).

Bernadette Szocs

În confruntarea din optimile Mondialului de la Busan (Coreea de Sud), româncele au făcut furori: 3-0 cu Egipt! Desfășurarea întâlnirii a fost una fără emoții pentru echipa noastră, după cum se poate vedea mai jos:

*Primul meci: Bernadette Szocs - Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6)

*Al doilea meci: Eliza Samara - Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9)

*Al treilea meci: Adina Diaconu - Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5)

După această victorie spectaculoasă, care a adus calificarea la JO 2024, România va întâlni Japonia în sferturile Mondialului de la Busan. Formația niponă a trecut, la rândul ei, de Croația, scor 3-0, în optimile competiției.

Lotul feminin e format din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

Și băieții au șansa calificării la Jocurile Olimpice de la Paris, după cum Adevărul a explicat aici.

Potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), România a fost reprezentată, în premieră, în competiția olimpică de tenis de masă în 1992, la Barcelona, iar de atunci sportivii noștri n-au mai lipsit de la nicio ediție a Jocurilor Olimpice. În 2012, la Londra, Adrian Crișan a jucat în sferturile de finala, obținând cel mai bun rezultat olimpic românesc la acest sport de până acum.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?